CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak" şeklindeki gençlere vaadi AKP'nin vizyon belgesinde yer aldı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı belgede "gençlere elektronik eşya alımında vergi avantajı" gibi uygulamaların yer alacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun vaadi AKP'nin vizyon belgesine girdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen sene gençlere yönelik açıkladığı vaadinden sonra AKP'den dikkati çeken bir hamle geldi. Buna göre, gençlere yönelik elektronik eşyalarda vergi avantajı getirecek bir çalışma AKP'nin 2023 vizyon belgesine girdi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından gençlere seslendiği bir video paylaşmış, iktidar olmaları durumunda ilk 6 ayda neler yapacaklarını gençlere anlatmıştı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun vaadindan sonra AKP harekete geçti.

Türkiye gazetesinde yer alan haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı vizyon belgesinde gençlere elektronik eşya alımında vergi avantajı gibi sürpriz projelere yer verilecek. Emekli, dar gelirli ve EYT’liler de seçim beyannamesinde yer alacak" ifadeleri yer aldı