CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun icralık borçlara yönelik ‘ödemeyin’ çağrısı ardından iktidar kanadı gece yarısı harekete geçti. 6 milyon kişinin 30 milyar tutarında borcunun silineceğine dair açıklamaların ardından yandaş Sabah gazetesi de manşetini değiştirdi.

Kılıçdaroğlu ‘ödemeyin’ dedi, iktidardan jet adım geldi, yandaş Sabah manşet değiştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün yaptığı videolu açıklamasında varlık şirketlerine devredilen borçları ödememe çağrısı yapması ardından iktidardan jet hamleler geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gece yarısı icralık borçların silineceğini açıklarken yandaş Sabah gazetesi de gece yarısı gelen açıklama üzerine manşetini değiştirdi.

Kılıçdaroğlu, dün saat 17:00’de Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda, “Sevgili halkım, bu borçlar nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler. Tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın, sakın ödemeyin. Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ben. Ödemeyin” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarından yaklaşık 6 saat kadar sonra, gece 23:00 sıralarında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye dayandırılan icralık borçlara ilişkin yeni bir düzenlemeye ilişkin haberler medyaya düştü. Buna göre icra ve haciz sorununa yönelik hazırlandığı belirtilen iki ekonomi paketinde 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcunun tasfiye edileceği kaydedildi.

Gelişmelerin ardından yandaş Sabah gazetesinin de bugünkü manşetini değiştirdiği gözlemlendi. Taşra baskısında “10 bin okul seferberliği” manşetini kullanırken gazete şehir baskısında ise Nureddin Nebati’nin açıkladığı paketi manşetine taşıdı. “İcralık borçları devlet silecek” manşetiyle çıkan gazete, Bakan Nebati’nin düzenlemeye dair açıklamalarına da yer verdi.

Sabah gazetesinin taşra baskısı manşetiSabah gazetesinin taşra baskısı manşeti

Sabah gazetesinin şehir baskısı manşetiSabah gazetesinin şehir baskısı manşeti