ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8, depremzedelere yardım için ortak yayın yapıyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yurt içinden ve yurt dışından AFAD hesaplarına gelecek her kuruş, depremzedelerimiz için kullanılacaktır" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 maaşını bağışladığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu ortak yayına bağlandı, 1 maaşını bağışladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'nin 8 ulusal televizyon kanalı depremzedelere yardım için ortak yayın yapıyor.

Ortak yayın yapan kanallar arasında ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8 bulunuyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak yayına canlı bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında, "Tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakamla milletimiz yüce gönüllülüğünü bir kez daha gösterecektir" dedi.

"Amacımız 1 yıl içinde, yıkılan her binanın yerine güvenle, huzurla oturulabilecek konutları teslim etmeye başlamaktır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Yurt içinden ve yurt dışından AFAD hesaplarına gelecek her kuruş, depremzedelerimiz için kullanılacaktır."

KILIÇDAROĞLU 1 MAAŞINI BAĞIŞLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ortak yayına bağlanarak 1 maaşını bağışladığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Herkes imkanları dahilinde bu akşam bir şeyler yapıyor küçük, büyük... İmkanım dahilinde bir maaşımı daha bağışlamak istiyorum. Sizlere teşekkür ediyorum bu kampanya dolayısıyla. Milletimizin başı sağolsun. Hepimize sabır diliyorum."

AKŞENER: BEN VE EŞİM BİRER MAAŞIMIZI BAĞIŞLIYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bir maaşını bağışladığını duyurdu.

Akşener, "Başımız sağolsun. Allah milletimize bir daha böyle bir acı göstermesin. 'Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz' için diyerek ben ve eşim birer maaşımızı bağışlıyoruz. İnşallah yardımlarımız da sürecek" diye konuştu.

Toplayacak yardımlar AFAD ve Türk Kızılay'a bağışlanacak.