Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'deki mitingde yaptığı açıklamada, "Birleşe birleşe değiştireceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz" dedi. Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "5 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve Türkiye'nin kaderini değiştirecek" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin'de seçim mitingi düzenledi.

Mitingde ilk olarak kürsüye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Her haneden, partime oy vermeyen, bana oy vermeyen, başka partilere oy veren yurttaşlarımız eğer bizden memnunsanız 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na oy istiyorum" ifadelerini kullandı.

Seçer'in ardından kürsüye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş çıktı.

İktidarın kutuplaştırıcı söylemlerine tepki gösteren Yavaş, "Uzun süredir bu nefret siyaseti ülkemizde devam ediyor. Yakışmıyor. Seçime girerken mutlaka biraz milliyetçilik sosu, birazcık da muhafazakarlık sosuna ihtiyaçları oluyor" dedi.

"Devletin bütün imkanları emirlerinde" diyen Yavaş, "Propagandaya özel uçaklarla gidiyorlar. TRT gibi devletin bir kurumunda sayın Genel Başkanımız 32 dakika konuşuyor, Cumhurbaşkanı 32 saat konuşuyor. Hani adalet!" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın sözlerine de yanıt veren Yavaş, şöyle devam etti: "Eski başbakan "HÜDAPAR bizim ittifakımızda değil" falan dedi ve kendisini milli, bizi de gayri milli ilan etti. Millilk böyle lafla olmuyor. Oğlunuzun olduğu iddia edilen Hollanda'daki serveti bir getirin Türkiye'ye, Merkez Bankası'nın dövize ihtiyacı var. Kim milli, kim gayri milli belli olur!"

14 Mayıs seçimlerine ilişkin "Birleşe birleşe kazanacağız" vurgusunu yapan Yavaş, "İnşallah Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı seçeceğiz" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BİRLEŞE BİRLEŞE DEĞİŞTİRECEĞİZ

Mansur Yavaş'ın ardından kürsüye Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.

"Mersin değişime hazır mısın?" diyerek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, "Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değiştireceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Çiftçiyi toprakla barıştıracağız. Çiftçi üretecek Türkiye kazanacak. Çiftçi üretecek artık buğdayı dışarıdan almayacağız, çileği dışarıdan almayacağız, eti dışarıdan almayacağız. Her şeyi kendimiz üreteceğiz ve kendimiz tüketeceğiz. Herkesin kazandığı bir Türkiye bizim Türkiye'miz. Dolayısıyla birlikte mücadele edeceğiz."

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Gençler önünüzde çok önemli bir fırsat var. 5 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve Türkiye'nin kaderini değiştirecek" diye konuştu.

Mersinlilere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Depremzedeleri en çok kucaklayan Mersinliler. Türkiye'nin size minnet borcu var. 350 bin depremzedeyi kucakladınız, onların dertleriyle dertlendiniz. Sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da önemli bir dayanışma örneği olduğunuzu gösterdiniz" dedi.

Depremzedere yönelik vaadini anlatan Kılıçdaroğlu, "Evleri yıkılan, dükkanları yıkılan bütün depremzedelerin evlerini, işyerlerini yapacağım ve 5 kuruş almadan teslim edeceğim" diye konuştu.

Emeklilere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Önümüzde Kurban Bayramı var. Bayramda gideceksiniz 15 bin lira paranın yattığını göreceksiniz. Torunlarınızla birlikte huzur içinde o parayı harcayacaksınız" diye konuştu.

27,5 yıl devlette çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki 'Parayı nereden bulacak?' Bütçeyi siyasi otorite yapar. Siyasi otorite paranın beşli çeteye verilmesini öngörüyorsa para oraya gider; işçiye, emekliye verilmesini öngörüyorsa para oraya gider. Bay Kemal işçiye, emekçiye, memura çalışacak" dedi.

"Suriyeli kardeşlerimizi en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız" diyen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti. "Asla ırkçılık yapmayacağız. Onların okullarını, kreşlerini, yollarını Avrupa Birliği fonlarıyla yapacağız. Gidecekler kendi ülkelerine ve ata toprağında rahat etmelerini sağlayacağız. Meşru hükümetle karşılıklı büyükelçilikleri hemen açacağız. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerini tamamen sağlayacağız."

Kılıçdaroğlu, şunları vurguladı: "Parayı alacaksın New York'ta 35 katlı bina yapacaksın, Bak Kemal bunu seyredecek! Yemezler, o paraların tamamını getireceğim."