CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nu ziyaret edeceğini bildirerek, "Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış" demişti. Randevu alamayan Kılıçdaroğlu, kurumun önünde açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, randevu verilmeyen Et ve Süt Kurumu'nun önünde açıklama yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, bugün saat 10.00'da kurumu ziyaret etti fakat randevu verilmediği için içeri girmedi. Kılıçdaroğlu, kurumun önünde yaptığı açıklamada kuruma tepki gösterdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Süt Kurumu'nu ziyaret edeceğini bildirerek, "Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış" demişti. Kılıçdaroğlu kurumun önüne aralarında Aylin Nazlıaka ve Gamze Akkuş İlgezdi’nin de olduğu kadın milletvekilleri ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo ile birlikte gitti.

Kılıçdaroğlu, kurumun önünde açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan ifadeler şöyle:

"Daha önce TÜİK'e gitmiştim, emeklilerin, asgari ücretlilerin haklarını savunmak için. Çünkü TÜİK enflasyonu düşük göstererek milyonlarca insanın düşük zam almasına neden oluyordu. Buna dikkat çekmek için TÜİK'e gittim.

Daha sonra sözlü sınavda hakları yenen gençlerin sesini kamuoyuna duyurmak için MEB'e gitmiştim. KPSS'de dereceye giren birçok genç sözlüde torpili olmadığu için elenmişti. Buna da dikkat çekmiştim.

Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim; burada olmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Kadın milletvekilleri ile beraberim, tüm anneler çocuklarının iyi beslenmesini isterler. İyi beslenme bir haktır, bunu sağlayacak olan sosyal devlettir. Bütün çocukların yeterli beslenmeleri gerekir.

Tarım Bakanı dün katıldığı bir programda 'Türkiye'de aç ve açıkta kimse yok' diyor. Tarım Bakanı'nın dünyadan, Türkiye gerçeklerinden haberi yok. İzin verirseniz Türkiye'deki derin yoksulluğu uzun yıllardır araştıran Hacer Foggo'ya bu konudaki düşüncelerini aktarması için söz vereyim."

"YETERSİZ BESLENMEKTEN BODUR KALAN ÇOCUKLAR VAR"

Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo’ya söz verdi.

Foggo yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yaşlılar çocuklar derin yoksullukla açlıkla mücadele ediyor. Doğu Anadolu bölgesinde çocukların yüzde 5’i bodur, yani yetersiz beslenen kronik açlık çeken çocuklar.

Ben böyle bir dönem gerçekten görmedim. Gelişim bozukluğu olan çocuklar var."

'MİLLETİN SESİ' MİTİNGLERİ DEVAM EDECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Milletin Sesi' mitinglerinde devam edeceklerini açıkladı.Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Milletin Sesi Mitinglerine bayramdan sonra tekrar başlayacağız" dedi.

NE OLMUŞTU?

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Çocukların beslenme hakkının korunmasını konuşmak üzere Et ve Süt Kurumu'ndan randevu istedim. Herhalde bir yerlerden izin alamadılar ki ses yok!" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Evlatlarımızın beslenme hakkını konuşmak için yarın saat 10.00'da devletimizin şerefli bürokratlarına gideceğim. Gerisi onlara kalmış" ifadelerini kullandı.

Et ve Süt Kurumu, mart ayında kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmıştı.

Öte yandan CHP Lideri, daha önce de Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu'na alınmamıştı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM

Kılıçdaorğlu, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın beslenme hakları için Et ve Süt Kurumu’na gittik. Öğün atlamak zorunda kalan çocuklarımızın kursağından et ve süt geçsin diye gittik. Çocuklarımızın yeterli beslenme hakkı artık milli öncelik meseledir. Derin yoksullukla ilgili önemli araştırmalar yapan Hacer Foggo ve sürekli sahada olan kadın arkadaşlarımıza, Et ve Süt Kurumu ziyaretimde bana eşlik ettikleri için teşekkür ederim” dedi.