CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu ve yoksulluğu azaltmak için kaynakların doğru kullanılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, seçimi gençlerin ve kadınların belirleyeceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu: Sahte broşürler basıyorlar, kaybetmenin paniği içindeler

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçları açısından kadınların ve gençlerin belirleyici olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, hiçbir yurttaşın aylır gelirinin açlık sınırının altında olmayacağını ifade etti. 

Seçimlerin kazananını kadınların ve gençlerin belirleyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bu seçimi gençler ve kadınlar belirleyecek. Gençler kendilerini öyle bir baskı altında hissediyorlar ki, ailelerine muhtaç olmak istemiyorlar. Özgürlük ve daha iyi yaşam standartları istiyorlar. Gelir dengesi hiç bu kadar bozulmamıştı. Kaynaklar tefecilere, faizcilere gitti ve ülke fakirleşti. Beşli çeteye aktaracakları parayı benim baskım üzerine emekliye aktarmaya başladılar. Yoksa o paraları başka yerlere vereceklerdi."

"İNSANDA BİRAZ AHLAK OLUR"

İktidarın seçimleri kaybetme paniği içine girdiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Sahte broşürler basıyorlar, akla ziyan... Kaybediyorlar bunun paniği içindeler. Sen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsun insanda biraz ahlak, erdem olur. Bu kadar yalan nasıl söyleniyor?" diye konuştu.

"KÜLLİYEYİ DEĞERLENDİRECEĞİZ"

İsmail Küçükkaya'nın "Seçilirseniz Külliyeyi ne yapacaksınız" sorusuna "Değerlendireceğiz" diye cevap veren CHP lideri, "Seçilirsem Çankaya Köşkü’nde olacağım. Külliyeyi de değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanının ahlaklı, eleştirileri dinlemesi gerekli. Mütevazı yaşaması gerekli. Cumhurbaşkanı seçilirsem hayatımda çok fazla bir şey değişmeyecek. Belki daha fazla çalışacağım o kadar" dedi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI KİM OLACAK?

Üst düzey bürokratların kim olacağının da şekillendiğini ve Merkez Bankası Başkanlığı için akıllarında bir isim olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası Başkanı kafamızda var. Oturup konuşacağız. İç ve dış piyasaya güven veren biri olacak. Burada isim telaffuz etmek doğru değil" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu’nun kayyumlar için yaptığı “Ben istedim bir göz, Erdoğan verdi iki göz” açıklaması hakkında ise, “Biz demokrasiye inanıyoruz. Belediye başkanını halk seçer. Yerine biri seçilecekse belediye meclisi var. Onu da halk seçiyor. Kayyum atamak demokrasi değil ki. O zaman o millet neden oy veriyor?” değerlendirmesinde bulundu. 

SÜKUNET ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu sözlerine, seçim günü için provokasyon uyarısı yaparak son verdi:

"Bunlar artık ülkeyi yönetmekten aciz haldeler, ne söylediklerini de bilmiyorlar. Seçmenler sayımların doğru olduğunu kontrol etsin, taşkınlık yapmasın, büyük sevinç gösterileri yapmasın. Bazı provokasyonlar olabilir, buna karşı dikkatli olsunlar. Zaten vatandaşlarımız bu konuya karşı duyarlı. Erzurum’daki saldırılara kimse yanıt vermedi. Bu oldukça önemli. Herkes sükunetle 15 Mayıs sabahını beklesin."