Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ekrem İmamoğlu, Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu, Ankara’da yapılacak büyük miting öncesi Samsun’da seçmenle buluşuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu bugün saat 18.00'de başlayacak büyük Ankara mitingi öncesi Samsun’da seçmenlere hitap ediyor.

İmamoğlu, mitingde toplanan kalabalığı görünce sözlerine “19 Mayıs’ı erken kutlayan bir Samsun var” diyerek başladı. Yine özel olarak gençlere seslenen İmamoğlu, “Bu ülkede büyük işler yapmak isteyen herkes gençlere güvenmek, onlara adil fırsatlar yaratmak lazım” derken üniversitelerin baskı altında tutulduğunu, konser ve festivallerin yasaklandığını hatırlatarak gençlerin yaşam tarzına saygı duyulmadığını dile getirdi.

"İKTİDARI GENÇLER YOLLAYACAK"

İktidarı gençlerin göndereceğini söyleyen İmamoğlu, "Köşeye sıkıştıklarında düşman yaratma derdindeler. "Gençler, 14 Mayıs günü kendilerine gülmeyi, eğlenmeyi unutturan bu iktidarı tıpış tıpış evine yollayacak" dedi.

İktidarın 'devleti çökerttiğini' savunan İmamoğlu, kamuda işe alımlarda yapılan mülakatlarda yaşanan haksızlıklara değinirken "Siz gidince memleket güzelleşecek, bereket gelecek. İnsanın insana saygı duyduğu bir dönem gelecek" diye konuştu. 

HÜDAPAR VİDEOSU İZLETTİ

"Bizim kayıtlarımız gerçek onlarınki gibi sahte değil" diyen İmamoğlu, HÜDAPAR'ın kuruluşuna dair bir video izletti. 

Kalabalığa, "14 Mayıs'ı demokrasi bayramına dönüştürün" diye seslenen Ekrem İmamoğlu, her zaman olduğu gibi sözlerini "Her şey çok güzel olacak" ve "Aramızda kalsın, kazanıyoruz" diyerek bitirdi.

Konuşmasının ardından İBB Başkanı'na Samsunspor forması hediye edildi.

KARAMOLLAOĞLU: KESENİN DİBİ DELİK

İmamoğlu'nun ardından kürsüye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Samsunspor atkısıyla çıktı.

Konuşmasını kısa tutacağını söyleyen Karamollaoğlu, iktidarın ekonomi vaatlerini "İş para noktasına gelince kesenin ağzı açılıyor ama kesenin dibi delik" diyerek eleştirdi. 

"KILIÇDAROĞLU'NA GÜVENİYORUM"

CHP liderine güvendiğini vurgulayan Karamollaoğlu, "Ben kendisini tanıdım, ben güveniyorum. Güvendiği için de kendisinin cumhurbaşkanı olması için her türlü desteği veriyorum" dedi.

"BİR SARAY DA YETMİYOR"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lüks yaşantısına da değinen Saadet Partisi lideri, şunları söyledi:

"Yazlıkları var kışlıkları var, bir saray da yetmiyor. İnsanlar ev ihtiyaçlarını gideremezken, karınlarını doyuramazken siz nasıl saraylarda oturursunuz?"

Karamollaoğlu'nun ardından bir başka cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ahmet Davutoğlu kürsüye geldi.

DAVUTOĞLU: "BAHÇELİ'NİN TEHDİTLERİ BİZE SÖKMEZ"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin muhalefeti tehdit etmesinden bahseden Davutoğlu, "Bahçeli'nin tehditleri bize sökmez. Bu vesayetçi, otoriter sistem gidecek, güçlendirilmiş parlamenter sistem gelecek" dedi.

KILIÇDAROĞLU: "HER EVE HUZUR GETİRECEĞİZ"

Demokrasi için "Vatandaştan toplanan paranın nereye aktarıldığını anlatmak demektir" tanımlaması yapan Kemal Kılıçdaroğlu, her eve huzur ve bereket getireceğini ifade etti. Öğrencilerin yaşadığı yurt sorununu da 1 senede çözeceğini savunan CHP lideri, yerli üreticiyi destekleme sözü de verdi.

"HER KURUŞUN HESABINI VERECEĞİM"

Kılıçdaroğlu sözlerini, "Her birimiz kucaklaşacağız. Her kuruşun hesabını vermek benim borcum. Herkes paranın nereye harcandığını bilecek. Kul hakkı yemedim, yedirmeyeceğim. Her şey çok güzel olacak" diye bitirdi.