Uludere'de yakınlarını kaybedenler CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bulundu.

Uludere'de yakınlarını kaybedenler CHP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bulundu.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezindeki makamında Uludere’de yakınlarını kaybeden ailelerin temsilcileriyle buluştu. Aileleri temsilen, Cebar Uysal, Ferhat Encü, Übeyt Encü, Reşit Ant ve Zeki Tosun gelirken, görüşmede İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de yer aldı.

Burada konuşan Ferhat Encü, kendilerinin katliamın olduğu günden beri adalet arayışını sürdürmeye çalıştıklarını belirtti. Encü, "Bu adalet arayışımızı sürdürürken AKP Hükümetinin gerçek yüzüyle karşılaştık, baskıcı, ölüm tehditleriyle karşılaştık. Şu anda 7 ay geçmesine rağmen bir kişinin bile daha görevden alınmaması ya da sorguya çekilmemesi, bu AKP’nin gerçekten Roboski katliamına bakış açısını göstermektedir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, hükümetin Uluderelilere bir özür borcu olduğunu ifade ederek, “Uludere’de yaşanan dram Türkiye Cumhuriyeti’nde kendisini insan olarak gören herkesin ortak dramıdır. Hepimiz bu olayın üzerine gitmeliyiz ve bu sorunu çözmek, faillerini ortaya çıkarmak için çaba harcamalıyız. Bunun arkasını da bırakmayacağız. Çünkü bu ülkeye demokrasinin, insan haklarına saygının gelmesi lazım, bunun için de biz CHP olarak mücadele edeceğiz” dedi.