CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Olay TV'nin kapanmasına ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Ülkemiz bu karanlığı hak etmiyor" derken, Akşener, "Özgür medya, demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den 'Olay TV' açıklaması: "Ülkemiz bu karanlığı hak etmiyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Olay TV'nin kapanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Özgür medya, demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur. Ve Türk milleti her zaman, demokrasisine el uzatanların bileğini bükmeyi bilmiştir. #Olaytv'yi kapatarak demokrasimize el uzatanlar bu gerçeği akıllarından çıkarmasın" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkemiz bu karanlığı hak etmiyor. Aydınlığı mutlaka getireceğiz! #Olaytv" dedi.

Olay TV, dün akşamki Ana Haber bülteniyle kapanmıştı.

Olay TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, "Cavit Bey baskı için iktidarı işaret etti. 30 Kasım’da ortaya çıkan bir kanalı kimin hedef alacağı herkes biliyor. Yayın lisans sahibi Cavit Bey. Hüseyin Köksal bir arayışa geçti. Çeşitli görüşmeler yapıyor" demişti.

Sarılar'ın konuşmasının ardından kanal siyaha düşerek kapanmıştı.