Adıyaman'da türbe çıkışı Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyonun öne çıkan isimlerinden Abdullah Dağ'ın, AKP ve MHP’li üst düzey isimlerle yan yana geldiği görüldü. Abdullah Dağ'ın, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetinde ismi geçen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile birlikte verdiği poz dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’na yönelik provokasyon: Başroldeki ismin fotoğraf albümü şaşırtmadı!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bayramın ilk günü Adıyaman'daki türbe ziyareti sırasında hedef alındığı provokasyonda ismi öne çıkan Abdullah Dağ'ın siyasi bağlantıları şaşırtmadı.

Kılıçdaroğlu'nu “Biz Müslümanız” gibi sözlerle hedef alan Dağ, Ekim 2021'deki Ankara ziyaretinde de MHP Genel Merkezi'nin önünde çektiği selfieleri "Ankara'dan hayırlı cumalar" diyerek yayınlamış. Dağ'ın profilinde Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduğunu yazdığı, ancak Adıyaman'da tütün ticareti ve ikinci el araba alım-satımıyla uğraştığı anlaşıldı.

Artı Gerçek'in aktardığına göre sosyal medya hesabına bakıldığında Dağ’ın bir çok AKP’li ve MHP’li üst düzey isimle yan yana geldiği görülüyor. Bunlardan biri de Sinan Ateş cinayeti soruşturmasının kilit isimlerinden biri olan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından, tetikçiyi kaçırdığı ileri sürülen şüpheli Tolgahan Demirbaş Kılavuz'un evinde gözaltına alınmıştı. Ancak Olcay Kılavuz'un adı, ilgili tutanaktan çıkarılmıştı.

SOSYAL MEDYADAN DA KILIÇDAROĞLU’NUN KİMLİĞİNİ HEDEF ALMIŞ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fanatik bir destekçisi olan Abdullah Dağ'ın hesabında, cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasından önce Kemal Kılıçdaroğlu'nu kimliği ve yaşam tarzı üzerinden hedef alan paylaşımları da bulunuyor.

AKP Adıyaman Milletvekili ve partinin eski Adıyaman İl Başkanı Halil Fırat ile TBMM'deki makamında fotoğraf çektiren Dağ'ın, aynı ziyarette AKP Adıyaman Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın ile de bir araya geldiği görülüyor.

Abdullah Dağ'ın Mart 2022'deki Ankara ziyaretinde, AKP'nin Adıyaman milletvekillerinden ikisini TBMM'de ziyaret ettiği fotoğraflar da profilinde yer alıyor.