Çubuk’taki linç girişimi sırasında Kılıçdaroğlu’nun yanındaki isimlerden biri olan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Kenan Nuhut, yaşamını yitirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Kenan Nuhut, yaşamını yitirdi
Fotoğraf: DepoPhotos

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı ve CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, yaşamını yitirdi.

Kenan Nuhut’un yaşamını yitirdiği, CHP’li isimler tarafından Twitter’da paylaşıldı.

ÇUBUK’TA KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDAYDI

Kenan Nuhut, 21 Nisan 2019’da Ankara’nın Çubuk ilçesinde, CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’na hedef alan linç girişimi sırasında Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alan isimlerden biriydi.

Nuhut, olayın ardından savcılığa verdiği ifadede, “Daha önce tanıdığım ancak ismini çıkaramadığım bir şahıs bana, ‘Sen de mi bu PKK’lılarla berabersin, yazıklar olsun, çıkın gidin, defolun’ şeklinde sözler söyledi. Ben kendisini ‘Olayı provoke etme, bu bir şehit cenazesidir’ diyerek uyarıda bulundum. Bu şahıs kalabalığın içinde sürekli yer değiştirerek benzer şekilde kışkırtıcı şekildeki söylemlere devam etti. Bu esnada cenaze namazı başladı” demişti.

İfadenin devamında Nuhut, olaya ilişkin şu detayları vermişti:

“Grubun dışındaki bir takım insanlarda sopa benzeri aletler gördüm. Ancak sopayla bize yönelik bir saldırı olduğunu hatırlamıyorum. Koruma müdürümüze bir araca binmeyi teklif ettik ancak kendisi araca bindiğimiz halde daha vahim olaylar olabileceğini, linç edilebileceğimizi söyledi. Bunun üzerine yolumuz üzerindeki tek katlı bir eve zor şartlar altında genel başkanımızı soktuk. Ben bir süre eve girmeden dışarıda bekledim. Elinde keser ve demir çubuk bulunan bir şahıs genel başkanın içerisinde bulunduğu evin girişinin üzerindeki balkon gibi bir yapıya tırmandı. Ancak yanımızda bulunan güvenlik güçleri şahsı oradan aşağıya indirdi. Bu arada Osman Sarıgün isimli şahıs da elindeki bir demir parçası ile evin yanına geldi ve aynı balkona çıkmaya çalıştı. Ancak güvenlik görevlisi bu şahsı oradan uzaklaştırmaya çalıştı.”

KENAN NUHUT KİMDİR?

CHP’nin internet sitesinde Nuhut’un özgeçmişi şöyle aktarılıyor:

1 Şubat 1956 Çorum (Merkez) doğumlu olan Kenan NUHUT ilkokul tahsilinden sonra ortaokul ve liseyi Ankara’da bitirdi. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. İyi derecede Almanca ve orta derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Bulunduğu görevler;

  • Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcılığı
  • Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü
  • Halter Federasyonu Başkanlığı (2 dönem)
  • Avrupa Halter Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği
  • Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği

Halter Federasyonu başkanlığı döneminde milli takım sporcuları, Avrupa ve dünya organizasyonlarında sayısız rekorlara ve şampiyonluklara imza atmışlardır. 2004 Atina olimpiyatlarında 3 altın 1 bronz madalya ile birlikte bir kadın sporcumuzun (Nurcan Taylan), Olimpiyat şampiyonluğu, Türk Milletine bir ilki yaşatmıştır. Uluslararası başarılarından dolayı Kenan Nuhut’a (IWF) Dünya Halter Federasyonunca nişan verilmiştir.

Ankara Çorumlular Birliği kurucu üyesi olup uzun süre başkanlığını da yapmıştır. Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu ve ÇORSİAD kurucu üyeliği yapmıştır ve halen bu kuruluşlardaki üyeliği devam etmektedir.

30 Mart 2014 Yerel Seçiminde CHP’den Çorum Belediye Başkan Adayı olmuştur. 24 Haziran 2018 yılında yapılan 27. dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde CHP Ankara Milletvekili adayı olmuştur.