Kilis'te tarlada çalışırken sancılanması üzerine kaldırıldığı hastanede doğum yapan 18 yaşındaki E.Ö.'nün 3 yıl boyunca cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. 12 gün tutuklu kalan Mehmet A. serbest bırakıldı.

Kilis'te cinsel istismar sanığı 12 gün tutuklu kalıp serbest bırakıldı

Kilis'te biber tarlasında çalışırken sancılanması üzerine kaldırıldığı hastanede doğum yapan 18 yaşındaki E.Ö.'nün 3 yıl boyunca cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınıp tutuklanan 36 yaşındaki Mehmet A., yaptığı itiraz üzerine 12 gün kaldığı cezaevinden adli kontrolle serbest bırakıldı. Hakkında 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet A., önceki gün görülen ilk duruşmaya katılmazken, ifadeleri alınan E.Ö. ve ailesi, sanığın yeniden tutuklanıp en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

DHA'nın aktardığı habere göre Kilis'in Dorucak köyünde çalıştığı biber tarlasında sancılanması üzerine babası Ş.Ö. tarafından koronavirüs şüphesiyle sağlık ocağına götürülen E.Ö.'nün hamile olduğu ve doğumun başladığı ortaya çıktı. Ambulansla hastaneye sevk edilen ve burada doğum yapan E.Ö., jandarma ekiplerine 15 yaşından itibaren Mehmet A. (36) tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını söyledi. E.Ö., Mehmet A.'nın kendisini tehdit ettiği için yaşadıklarını kimseye anlatamadığını söyledi.

12 GÜN SONRA SERBEST KALDI

Jandarma tarafından gözaltına alınan Mehmet A., istismarı itiraf etti ve "Rızası ile birlikte olduk" iddiasını öne sürdü. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Mehmet A. mahkemece tutuklandı.

Ardından tutukluluk kararına itiraz eden şahıs, E.Ö.'nün kendisine 19 yaşında olduğunu söylediğini ve "peşini bırakmadığını" öne sürdü. Mahkeme bu itiraz üzerine Mehmet A.'yı 12 gün tutuklu kaldıktan sonra adli kontrolle salıverdi.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ, DURUŞMAYA KATILMADI

Savcılık tarafından hakkında "reşit olmayanla cinsel ilişki" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet A.'nın yargılanmasına dün Kilis Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

E.Ö.'nün annesi, babası ve avukatları ile hazır bulunduğu duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da katıldı. Tutuksuz sanık Mehmet A. ise katılmadı.

Duruşmada ifadesi alınan E.Ö., ilk kez 15 yaşındayken cinsel istismara maruz bırakıldığınıı anlattı ve "Kimseye bir şey söylemememi istedi, aksi taktirde beni ölümle tehdit etti. Çaresiz kaldığım için gelip beni ailemden istemesini bekliyordum ancak gelmedi" dedi.

Mehmet A.'nın kendisini ölümle tehdit edip birlikte olmaya zorladığını anlatan E.Ö. "17 yaşındayken 2019 yılının aralık ayında hamile olduğumu öğrendim. Çocuğu kabullenmedi, düşürmemi istedi, doğuracaksam da ismini vermememi istedi. Üç çocuğu vardı, eşi de hamileydi. Aramızda olanlardan eşinin de haberi vardı. Eşini boşayıp benimle evleneceğini söylüyordu" ifadelerini kullandı.

"KARDEŞİ ŞİKAYETÇİ OLMAMAMI İSTEDİ"

Doğum yaptıktan sonra hastaneye sanık Mehmet A.'nın kardeşi İsmail A.'nın eşi ile birlikte geldiğini anlatan E.Ö., "İsmail A., eşi ile birlikte yanıma gelerek şikayetçi olmamamı istedi. Bana 'Şikayetini geri çek, kendi isteğinle gittiğini söyle, biz seni alacağız, çocuğuna bakacağız' dedi. Ben itiraz edince de bana, 'Sen kardeşimi kandırdın. Bütün köyle yatıp kalkıyorsun, bu çocuk kardeşimden değil' dedi" diye konuştu.

BABA: TUTUKLANARAK CEZALANDIRILSIN

E.Ö.'nün babası Ş.Ö. de Mehmet A.'nın tutuklanıp, en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyerek, "Eşim, kızımın rahatsızlandığını söyleyince kendisini alıp sağlık ocağına götürdüm. Gözlem odasına aldılar, sonra Kilis Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Hastanedeyken karakoldan beni arayarak kızımın üç yıldır cinsel saldırıya uğradığını, hamile kaldığını ve bunu yapan kişinin gözaltına alındığını söylediler. Olayı böyle öğrendim" diye konuştu.

ANNE: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN

Anne S.Ö. ise biber topladıkları sırada kızının rahatsızlandığını ve koronavirüsten şüphelendiklerini belirterek, "Eşimi arayarak durum anlattım. Eşim geldi ve kızımızı hastaneye götürdü. Sonra hamile olduğunu öğrendik. O zamana kadar kızımın hamile olduğunu bilmiyordum. Karnında şişlik vardı ancak fazla yemesinden kilo aldığını düşünüyordum. Davacı ve şikayetçiyim. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını ve tutuklanmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının davaya müdahillik talebini kabul eden mahkeme, sanığın bir sonraki celseye SEGBİS ile katılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.