BM Güvenlik Konseyi'nde alınacak karar merak edilirken Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden sert açıklama geldi

Kim'seyi dinlemedi: 'ABD, bedelini ödeyecek'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırımlar bugün tartışılacak. Karar öncesinde Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden (KDHC) "ABD'nin bedel ödeyeceğini garanti edeceğiz" açıklaması geldi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) ABD öncülüğünde, KDHC'ye uygulanacak yeni yaptırımlar hakkında bugün yapılacak oylama öncesi, Pyongyang'dan ABD'ye uyarı geldi. KDHC 3 Eylül'de hidrojen bombası denemesi yaptığını duyurmuş, bu ülkenin 6. nükleer denemesi olmuştu.

Oylama öncesi KDHC resmi haber ajansı KCNA, KDHC lideri Kim Jong-un'un hidrojen bombası denemesine katkı yapan nükleer bilimciler ve mühendisler için cumartesi günü yapıldığı belirtilen kutlamaya katıldığını gösteren fotoğraflar yayınladı. KCNA'nın aktardığına göre Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de hidrojen bombası denemesinin 'yasal meşru müdaafa önlemi' olduğunu savunarak ABD'yi Pyongyang'a karşı yeni yaptırımlar getirmek amacıyla, BMGK'yı manipüle etmek için 'çılgına dönmekle' suçladı.

ABD'NİN UYDURMASI

Adı açıklanmayan sözcü " ABD nihayet yasa dışı ve adil olmayan sert yaptırımlar tasarısını uydurdu. Kuzey Kore, ABD'nin bedel ödeyeceğini garanti edecek" dedi.'Kuzey Kore'nin alacağı yeni önlemler ABD'nin tarihindeki en büyük acıyı ve ızdırabı yaşamasına neden olacak" diyen sözcü, "Dünya, Kuzey Kore'nin ABD'li gangsterleri tahayyül ettiklerinden daha sert bir dizi eylem ile nasıl ehlilleştireceğine tanıklık edecek" ifadelerini kullandı