Beyoğlu'nda sınava girmekten vazgeçip çevredekiler tarafından ikna edilen öğrenci, sınava kimliği yanında olmadığı için giremedi. Boran Elaldı isimli öğrenci, "Üniversite benim için vakit kaybı, iş kuracağım" dedi.

Kimliği yanında olmadığı için sınava giremeyen öğrenci: Üniversite vakit kaybı, iş kuracağım
Fotoğraf: DHA

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumuna girmekten vazgeçip çevredekiler tarafından ikna edilen ve kimliği yanında olmadığı için sınava giremeyen Bora Elaldı isimli öğrenci, "Üniversite benim için vakit kaybı, iş kuracağım" ifadelerini kullandı.

Elaldı, "Zaten öylesine gelmiştim, girmeyecektim" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'nde sınava girecek olan Bora Elaldı isimli öğrenciden güneş gözlüğünü emanete bırakması istendi. Elaldı, gözlüğünü teslim etmeye giderken sınava girmekten vazgeçti. Elaldı'yı bir veli ikna ederek alkışlar eşliğinde salona getirdi. Ancak bu sefer de öğrencinin kimliğinin yanında olmadığı anlaşıldı.

Öğrenciyi ikna edip sınav kapısına getiren Vehbi Yıldırım "Kendi çocuğumu onun yerine koydum. Güneş gözlüğüyle gelmiş, içeri almadılar. Gözlüğü bahane ederek gidiyordu, orada görüncü ikna ettim" dedi.

'BİR DAHA NİYE PARA VERİYORUM?' DEDİM'

Boran Elaldı "Zaten öylesine gelmiştim, girmeyecektim. Üniversite benim için vakit kaybı. İş kuracağım. Eşyaları bırakmam gerekiyormuş. Ben de götürdüm bıraktım eşyaları. Benden 7 lira istediler. Zaten üniversite sınavı için 115 lira verdim. Niye bir daha para veriyorum dedim. Ben de boşverdim gitti. Zaten TYT'ye yetişememiştim. Giriş belgesinde her şey var diye kimliğimi almadım" diye konuştu.