Kimseyi ötekileştirmeden hizmet edeceğiz

Namık ALKAN

Denizli Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honaz’ın 22 mahallesine eşit yaklaşarak, kimseyi ötekileştirmeden hizmet ettiklerini söyledi. Kepenek, “Bize oy versin ya da vermesin her mahalle en güzelini hak ediyor. O mahalledeki çocuklarımızın yüzünü güldüremeyeceksek bizim bu koltukta oturmamızın da bir anlamı yok” dedi. Yüksel Kepenek BirGün’ün sorularını yanıtladı

► Sancılı bir süreçten sonra Honaz’da belediye başkanlığını kazandınız, seçim sürecini değerlendirebilir misiniz?
31 Mart’a giden yol bizim için çok uzun ve meşakkatli oldu. Düşünün ki Honaz’da Cumhuriyet Halk Partisi en son 1944 seçimlerinde belediyeyi kazanmıştı. Geçen 75 yılda belediye kazanamayan bir partinin adayı olarak yola çıktım. Bir avuç insanla yola çıkarken, kazanacağımızdan asla şüphemiz olmadı. Vatandaşlarımızdaki tedirginlikler her geçen gün azaldı ve şahsıma karşı büyük bir teveccüh oluştu. Sonuç olarak 31 Mart seçimlerini önce 8 oyla kazandığımız açıklandı. Ancak ilçe ve il seçim kurulundaki itirazların ardından 1 oyla kazandığımız açıklandı. YSK’ya yapılan ‘kısıtlı vatandaşların oy kullanımı’ ile ilgili itiraz kabul edilince seçimin tekrarına hükmedildi. Biz de İstanbul gibi yeni bir sürece girmiş olduk.


2 Haziran’a giden süreci biz daha iyi yönettik. 31 Mart’ta aldığımız oyun daha fazlasını almak için az oy aldığımız yerlere daha fazla yüklendik. İnsanlardan sadece oy istemedik aslında biz. Onların kalplerine girmeyi ana hedefimiz olarak belirlemiştik. Görüyoruz ki bunda da başarılı olmuşuz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 75 yıl sonra 2 bin 338 gibi tarihi bir farkla Honaz’da belediye başkanlığını kazandık.

► Çalışmalarınız nasıl ilerliyor. Seçimlerden sonra geçen sürede neler yaptınız?
Biz seçimler için yola çıkarken Honaz’ın sorunlarını yerlerinde tespit etmiştik zaten. 22 mahalleye eşit yaklaşacak, kimseyi ötekileştirmeden hizmet edeceğiz diye söz vermiştik. Bize oy versin ya da vermesin her mahalle en güzelini hak ediyor. O mahalledeki çocuklarımızın yüzünü güldüremeyeceksek bizim bu koltukta oturmamızın da bir anlamı yok.

Honaz’dan kiraz, üzüm ve birçok tarım ürünü ihraç edildiği gibi ülke içinde de pazar buluyor. Ancak kooperatifleşemediği için hasat sonuna doğru fiyatlar düşüyor ve üreticimiz mağdur oluyor. Birlik ve dayanışma içinde olunsa birçok sorun ortadan kalkacak belki ama maalesef şimdiye dek esaslı bir adım atılmamış. Bu sorunu ortadan kaldırmamız gerekecek.

Ben engellilerine gereken hizmeti veremeyen bir belediyeyi ya da devlet kurumunu kabul edemiyorum. Gelir gelmez belediyemizin hemen önüne engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabileceği asansör yaptık. 6 mahallemizde kapalı pazaryeri ve sosyal tesis için çalışmalara başladık ve ilk olarak Aydınlar Mahallesi’nde bir tanesinin inşaatını tamamladık. Önümüzdeki aylarda diğer 5 tanesini daha yapacağız. Karateke Mahallesi’nde atıl durumda bulunan sağlık evini yenileyerek vatandaşlarımızın hizmet alması için az bir işimiz kaldı. Bunun yanında üreticilerimizin sulama pompası ile ilgili sorunlarını çözdük.

Yer altındaki Pamukkale olarak bilinen Kaklık Mağarası ile düzenlemeye gittik. Başta yüzme havuzu olmak üzere mağaranın tamamında yaptığımız çalışmaların ardından bölgenin bilinirliğinin artırılması için yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu sayede mağaraya gelen turist sayısının her geçen gün arttığını söylemekten büyük mutluluk duyuyorum.

Eğitime tam destek veriyoruz. Okullar açılmadan okullarımızın bakım ve onarımlarını belediye olarak yaptık. İlçemizde sosyal etkinlikler yapmaya başladık. Sokakta satranç var etkinliğiyle gençlerimizi satranca yönlendirdik. Hemen ardından 16 mahallemizin katılımıyla halı saha turnuvası düzenleyerek mahalleler arası ilişkileri kuvvetlendirdik.

► Honaz için hedefleriniz nedir, projelerinizden bahseder misiniz?
Önümüzdeki süreçte yapacaklarımız ilçenin geleceğine damga vuracak şeyler. Üniversitenin ilçemize yapılması bize büyük ivme kazandıracak. Bununla birlikte Kızılyer Mahallesi’nde Finlandiya eğitim modelini baz aldığımız içinde uzay gözlem odası, hayvan barınağı olan okul öncesi eğitim verecek bir okul yapacağız. Tohum bankası kurduk ve çalışmalara başladık. İthal hibrit tohumdan uzak kalıp yerli tohumdan fide üretimi yaparak üreticimizi bu fideyle buluşturacağız. Yerli tohumlarla daha kaliteli ürünler elde edeceğiz.

Benim önem verdiğim diğer proje ise ilçemizde yer alan 500 yıllık 2. Murat Cami’nin restore edilmesi. Bunun için devletimizin birçok kurumuyla görüşerek bu tarihi yapıya sahip çıkacağız ve içinde ibadet edilir hale getireceğiz. Bunun dışında ilçemizin ihtiyacı olan tüm çalışmaları zamanla yapacağız.

cukurda-defineci-avi-540867-1.