AKP’nin kindar nesil hayali vücut bulmaya başladı.

AKP’nin kindar nesil hayali vücut bulmaya başladı. Malatya’da 70 kişilik yobaz kalabalık tarafından linç edilmek istenen Alevi ailenin ardından, İstanbul Ayazağa’da bir inşaatta çalışan Kürt işçiler de ülkücülerin saldırısına uğradı.

LİNÇ GEREKÇESİ HEP AYNI
Önceki gün gerçekleşen faşist saldırı da, Kürtlere yönelik her saldırı gibi ‘kız meselesi’ kılıfına sokulmaya çalışıldı.
Şişli İlçesi'ne bağlı Ayazağa Mahallesi'nde çalışan Kürt işçilere yönelik mahalledeki ırkçı bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Olayın nedeni "işçiler kızlara laf attı" olarak yansıtılırken Kürt işçiler, böyle bir durum olmadığını "burada gezmeyin, sizi burada barındırmayız, siz teröristsiniz" diyen mahalleli gençlerin kendilerine saldırdığını söyledi.

TAŞLARLA, SOPALARLA SALDIRDILAR
Edinilen bilgilere göre, Şişli İlçesi'ne bağlı Ayazağa'da akşam işten sonra bir parka oturmaya giden Kürt işçilere, mahalledeki gençlerden bir grup, "Niye burada geziyorsunuz, siz teröristsiniz, sizi burada barındırmayız" diye laflar söyledi. Bunun üzerine işçiler ile mahalleli gençler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından toplanan yüzlerce kişi, "Burası Türkiye bölünmez", "Burası Ayazağa burdan çıkış yok" sloganları atarak işçilere saldırdı. Bunun üzerine işçiler ile mahallede toplanan yüzlerce kişi arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Olay yerine Şişli ve Kağıthane ilçelerinden çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis sevk edildi.

İŞÇİLER ŞANTİYEDE MAHSUR KALDI
Yaşanan kavga ve gerginlik geç saatlere kadar devam ederken, işçiler polisin özellikle kendilerine müdahale ettiği ve gaz bombaları attığını söyledi. Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) konuşan işçiler, bulundukları inşaat şantiyesinin şu anda polis ablukasında olduğunu ve dışarı çıkamadıklarını belirterek, benzer şeyleri sürekli yaşadıklarını söyledi. Olayın yaşandığı Ayazağa'daki inşaat firmasına yakın bir inşaatta çalışan işçilerden biri olan Yasin Gönültaş, basının "işçiler kızlara laf attı, mahalleli gençler tepki gösterdi" şeklindeki haberlerinin yalan olduğunu ve kendilerinin karalandığını belirterek, yaşananlara ilişkin şunları söyledi: "Genç arkadaşlarımız bir luna parka gidip oturuyorlar. Mahalleli gençlerden bir grup yanlarına gelerek, 'Niye burada geziyorsunuz, siz teröristsiniz, sizi burada barındırmayız. Niye buralara geliyorsunuz. Sizin yüzünüzden kardeşlerimiz şehit düşüyor' diyerek, arkadaşlarımıza sataşıyorlar. Tartışma sırasında da hazır bekliyormuş gibi yüzlerce kişi mahalleden toplanıp, bu genç arkadaşlarımıza saldırıyorlar. Olayın nedeni budur. Şu anda benim yeğenlerimin de içinde bulunduğu yüzlerce kişi inşaatta mahsur durumda. Polisler ablukaya almış şantiyeyi. Telefonlarına bile ulaşamıyoruz. Bize 'mahallede gezmeyin' diyorlar."

İDDİA: POLİS DE İŞÇİLERE SALDIRDI
Linç girişiminin ardından polisin Atatürk Caddesi'ni barikat kurarak kapatan faşist gruba değil, işçilere saldırdığı iddia edildi.

Twitter'dan olay yerini aktaran Onur Koçyiğit, Ayazağa'da elektriklerin kesildiği, işçilerin şantiye jenaratörünü çalıştırdığını ancak polisin işçileri jeneratörü kapatmak için zorladığını belirtiyor. Yine Koçyiğit, polisle ülkücü grup arasında pazarlık yapıldığını yazdı.

‘POLİSLER LİNÇ GİRİŞİMİNİ İZLEDİ’
Ekşi Sözlük'ten "taksimin delisi cenk" rumuzlu yazar, olayların gelişimini şöyle anlattı:

"Yaklaşık saat gece 12 sularında Ayazağa Stadı'nın orada toplanan yaklaşık 200 kişilik grup hızı bir şekilde tekbirler ve bağırışlarla işçilerin kaldığı barakaların yönüne doğru ilerledi. İşçiler zannedersem uykudaydı çünkü tepki vermeleri biraz zaman aldı. Ayazağalı grup işçilerin bulunduğu barakalara 150 metre kadar yaklaşınca, işçiler bir anda barakalarından fırlayıp Ayazağalıların üzerine doğru koştu. Bu sırada Ayazağalı grup geri kaçtı ve iki tarafın arasında 500 metre bir mesafe oldu. O sırada seri bir şekilde işçilerin barakaları taş yağmuruna tutuldu ve işçiler de buna aynı şekilde karşılık verdi. Olay yerine gelen 8-9 polis arabası ilk başta aralarına girdi fakat sonra çok güzel bir şekilde kenara çekilip olayları izledi. Durum böyle devam ederken polisler 10-12 araba oldu, bu da daha fazla seyirci demek tabii.”

POLİS GAZ SIKTI, ÜLKÜCÜLER ALKIŞLADI
Aynı Ekşi Sözlüy yazarı, ülkücülerle polis arasındaki duygu bağının olaya nasıl sirayet ettiğini şu ifadelerle anlattı:
“Ayazağa tarafındaki barikat gittikçe işçilerin tarafına doğru itilmeye başlandı ve polis neredeyse bu duruma hiç karşı koy(a)madı. Bu sırada işçilerin tarafındaki polisler kendilerinin barakalarına geçmesini istedi. işçiler duruma direnince de bir arbede başladı. Bunun sonucunda da gaz/sis bombası attılar.

Hal böyle olunca bu sefer de işçiler ve polis arasında çatışma çıktı, işçiler taş yağdırdılar. bunlar olurken diğer tarafta Ayazağalılar çok güçlü bir şekilde alkış tuttular bu duruma. Daha sonra olay yerine 2 adet panzer geldi ve tampon bölgede durdu. daha sonra sanırım ikna çalışmaları ile Ayazağalı grup gittikçe dağılmaya başladı. Bunu gören işçiler de yavaş yavaş kendi yerlerine geri döndüler ve olaylar şu anda yatıştı." soL.org-ANF