Kırık ayağa kontrol randevusu alamadı

BirGün ANKARA

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, AKP iktidarlarında iflasa sürüklenen sağlık sistemindeki tıkanmayı çarpıcı bir örnekle ortaya koydu. Emir, kendisine ulaşan ayağı kırık bir yurttaşın, kontrol tedavisi için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu alamadığını, randevusuz muayene için sabahın erken saatlerinde gittiği hastaneden ise ancak akşam 16.00’da ayrılabildiğini söyledi.

“İktidarın, ‘çağ atladık’ dediği sağlık sistemindeki çöküş, artık gizlenemez boyutlara ulaşmıştır” diyen Emir, ayağı kırılan hastanın Keçiören Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 46 gün önce tedavi olduğunu, kontrol tedavilerinin ise randevu sorunu nedeniyle aksadığını kaydetti. Emir, şöyle özetledi: “Şimdi soralım, bunun sorumlusu kim? Elbette ki canını dişine takarak çalışan fedakar sağlık emekçileri değil. Bunun sorumlusu iş bilmez politikalarla sağlık sistemini iflasa sürükleyen AKP iktidarıdır.”

Randevu bulamama sorununun tüm Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da da yakıcı şekilde yaşandığını belirten Emir, "Muayene olamayan hastalar çaresizlik içinde" dedi.