Rusya topraklarını Kırım’a bağlayan köprüde meydana gelen patlamada iki kişinin öldüğü, bir çocuğun yaralandığı belirtildi. Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, köprünün Ukrayna tarafından saldırıya uğradığını ifade etti. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Sözcüsü Artem Dehtyarenko, saldırılara ilişkin "Putin rejiminin sembollerinden birinin bir kez daha askeri yüke dayanamadığını ilgiyle izliyoruz" dedi.

Kaynak: AA
Kırım Köprüsü’nde patlama: 2 ölü, 1 yaralı
Fotoğraf: AA | Arşiv

Rusya’nın ilhak ettiği Kırım Yarımadası’yla bağlantısını sağlayan Kırım Köprüsü’nde patlama meydana geldi. 

Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, sosyal medya hesabından, köprüye yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Konstantinov, Kırım Köprüsü'nün Ukrayna tarafından saldırıya uğradığını belirtti.

Saldırının gece gerçekleştiğini belirten Konstantinov, “Kiev’deki terörist rejim, bu gece yeni bir suç işledi, Kırım Köprüsü'ne saldırdı.” ifadesini kullandı.

Konstantinov, köprüdeki otomobil geçidini sivillerin kullandığını, demir yolu hattının ise hasar görmediğini kaydetti.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya’nın Krasnodar Bölgesi Sağlık Bakanlığı, Kırım Köprüsü'ndeki olayda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 çocuğun yaralandığını duyurdu.

Rus basınındaki haberlerde, Kırım Köprüsü’ne yapılan saldırıda otomobil yolunun hasar gördüğü, ancak köprünün ayaklarında bir sorun olmadığı aktarıldı. Kırım kaynaklı bazı sosyal medya hesaplarında da hasar gören köprünün görüntüleri yayınlandı.

Yerel yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, durdurulan tren seferleri yeniden başlatıldı. Geçişlere kapatılan karayolunu kullanmak isteyenlere alternatif yol bulmaları önerildi. ​​​​​​​

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Sözcüsü Artem Dehtyarenko, Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

Dehtyarenko, yerel basına yaptığı açıklamada, Kırım Köprüsü'ne ilişkin saldırıyı değerlendirerek, "Ukrayna Güvenlik Servisinin, saldırı organizasyonuyla ilgili tüm ayrıntıları, zaferimizden sonra kesinlikle açıklayacağını bildirmek isteriz. Bu arada Putin rejiminin sembollerinden birinin bir kez daha askeri yüke dayanamadığını ilgiyle izliyoruz.” ifadelerini kullandı.

SBU Başkanı Vasiliy Malyuk’un, “uluslararası hukuk normlarının, operasyonel analizler ve savaş geleneklerinin düşmanın lojistik yollarını kesmeyi mümkün kıldığı” sözlerine atıfta bulunan Dehtyarenko, Kırım Köprüsü'nün şu anda Rus ordusu için askeri malzeme taşıma koridorlarından biri olduğunu kaydetti.