ODTÜ’de gerçekleşen Kırkıncı Yıl buluşması'nda kırk yıldır karanlığa karşı direnenlerin bundan sonra daha güçlü olacağı ifade edildi.

Kırkıncı yılda anlamlı buluşma: Karanlığa karşı  direnenler bir arada

BURCU CANSU
burcucansu@birgun.net

Uzun zamandır çağrısı yapılan ve birçok kişinin katılacağını duyurduğu Kırkıncı Yıl buluşması Ankara ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri Çim Amfi’de gerçekleştirildi.

“Bundan tam kırk yıl önce yeni bir devrimci siyaset anlayışının yol gösterdiği, bu ülkenin üniversitelerinde, gecekondu mahallelerinde, fabrikalarında, Anadolu kentlerinin sokaklarında, köylerinde boy veren… Uzun devrimci yol arkadaşlığımızın 40.yılında hep birlikte olmak istiyoruz” denilerek yapılan çağrının ardından binlerce kişi Ankara’da bir araya geldi.

ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri Çim Amfi'de nostaljik bir buluşmadanın ötesinde Türkiye’nin karanlığa karşı direnen güçlerini biraraya getirme anlamı taşıyan buluşmada ‘Sevinç Eratalay, Mehmet Gümüş, Hasan Tatar ve Ali Asker sahne aldı. Buluşmada en dikkat çekici pankart ise “Halkın iktidarı kendi güçlü kollarıyla kurulacaktır” sözlerinin yer aldığı pankart oldu. Kendi özgücüne dayanarak Türkiye’de eşitlikçi ve özgürlükçü seçeneğin yaratılmasının zorunluluğuna işaret edilen etkinlikte katılımcılar bağımsız, eşitlikçi özgürlükçü bir seçeneğin Türkiye siyaseti açısından hayati önemde olduğuna vurgu yaptı.

Günlerdir kamuoyunun çeşitli kesimlerince ilgiyle takip edilen buluşma çağrısında şu sözler yer almıştı: “Yeniçeltek’ten, Fatsa’ya ; ODTÜ-ÖTK’dan DEV-GENÇ’e uzanan; devrimci öğretmenlerden devrimci mühendis-mimarlara toplumun her alanında gelişen; grevlerde öğrenci direnişlerinde; çevre hareketlerinde, kadın mücadelelerinde yankılanan devrimci bir yol arkadaşlığı için, dağlara taşlara çizilmiş bir yumruklu yıldızın yolunda, bu yolda yitirdiğimiz bütün yol arkadaşlarımızın anısı için buluşuyoruz. 1 Dakika karanlık eylemlerinden Cumartesi annelerine, Cerattepe direnişinden Gezi’ye, bir yumruk gibi birleştiğimiz Hayır kavgasında buluştuğumuz gibi… Bütün yol arkadaşlarımızı buluşmaya çağırıyoruz”