ODTÜ’de gerçekleşen buluşmada bitmeyen mücadelenin büyütülmesi için çağrı yapıldı

Kırkıncı yılda anlamlı buluşma: Karanlığa karşı direnenler bir arada

BURCU CANSU
burcucansu@birgun.net


Uzun zamandır çağrısı yapılan ve birçok kişinin katılacağını duyurduğu Kırkıncı Yıl buluşması Ankara ODTÜ’deki Çim Amfi’de gerçekleştirildi.

“Bundan tam kırk yıl önce yeni bir devrimci siyaset anlayışının yol gösterdiği, bu ülkenin üniversitelerinde, gecekondu mahallelerinde, fabrikalarında, Anadolu kentlerinin sokaklarında, köylerinde boy veren… Uzun devrimci yol arkadaşlığımızın 40.yılında hep birlikte olmak istiyoruz” denilerek yapılan çağrının ardından binlerce kişi Ankara’da bir araya geldi.

“Türkiye’nin karanlığa karşı direnen güçlerini bir araya getirme anlamı taşıyan buluşmada Sevinç Eratalay, Mehmet Gümüş, Hasan Tatar ve Ali Asker sahne aldı.

kirkinci-yilda-anlamli-bulusma-karanliga-karsi-direnenler-bir-arada-296944-1.


Buluşmada “Halkın iktidarı kendi güçlü kollarıyla kurulacaktır” pankartı taşındı. Kendi özgücüne dayanarak Türkiye’de eşitlikçi ve özgürlükçü seçenek yaratılmasının zorunluluğuna işaret edilen etkinlikte konuşan isimlerden Oğuzhan Müftüoğlu, “Bugün bize dayatılmak istenen rejime karşı dün olduğu gibi bugün de mücadelemiz sürüyor. Bu ülkenin yurttaşları bu karanlık rejime, din örtüsü altında gerçekleşen yağma ve talana razı olmadığını son referandumda göstermiştir. Bu süreçte halka umut verecek daha büyük çabalara, daha fazla bir araya gelişlere ihtiyaç vardır” dedi.

Devrimcilerin umuduı büyütmek sorumluluğunda olduğunu belirten Müftüoğlu, “Haziran Hareketi bu iddiayla ortaya çıkmıştır” diye konuştu.