Venezuelalı muhalifler, ABD tarafından Kolombiya’ya yollanan ‘insani yardım’ malzemelerini ülkelerine sokabilmek için beyaz elbiseler giyerek sınıra yürüyecek. Ulusal Meclis milletvekilleri Jose Manuel Olivares ve Gaby Arellano, Kolombiya sınırında ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) gönderdiği yardımların toplandığı Cucuta kentinde düzenlenen basın toplantısında muhaliflerin yardımları taşımak ve askerlerin olası engellemelerini aşmak için sınırın Venezüella tarafından beyaz elbiseler […]

Kirli muhalefetin ‘beyaz’ oyunu

Venezuelalı muhalifler, ABD tarafından Kolombiya’ya yollanan ‘insani yardım’ malzemelerini ülkelerine sokabilmek için beyaz elbiseler giyerek sınıra yürüyecek. Ulusal Meclis milletvekilleri Jose Manuel Olivares ve Gaby Arellano, Kolombiya sınırında ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) gönderdiği yardımların toplandığı Cucuta kentinde düzenlenen basın toplantısında muhaliflerin yardımları taşımak ve askerlerin olası engellemelerini aşmak için sınırın Venezüella tarafından beyaz elbiseler giyerek geleceklerini söyledi.

23 Ocak’ta kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido ise 80’e yakın milletvekilini yanına alarak, insani yardımların ülkeye girişini sağlamak amacıyla başkent Karakas’tan Kolombiya sınırına doğru yola çıktı. Venezuela Başkanı Nicolas Maduro ise Brezilya’nın ardından Kolombiya sınırının da kapatılıp kapatılmamasını değerlendireceklerini belirtti.