Kırşehir Valiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Arapça şarkı çalınması hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, “Kutlamaların istismar edildiğini görmekten üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz” denildi.

Kırşehir Valiliği'nden 23 Nisan kutlamalarında çalan Arapça şarkı hakkında açıklama

Kırşehir Kent Park'ta düzenlenen 23 Nisan kutlamaları sırasında Arapça şarkı çalmasının ardından Kırşehir Valiliği açıklama yaptı.

Valilik, Erkin Koray'ın 'Şaşkın' isimli şarkısının Arapça orijinali olan 'Al-eyn Mulayyati' şarkısının çalındığı kutlamalarda Türkmen öğrencilerin gösterilerinin bahane edildiği ve törenin istismar edildiği ifade edildi.

Kırşehir Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndaki coşkunun tüm dünya çocuklarıyla paylaşıldığına yer verildi.

Açıklamada, "Bu anlayışa uygun olarak, etkinliklerde Kırşehir yöresi halkoyunlarımıza yer verildiği gibi ilimizdeki okullarda eğitim gören Türkmen öğrenciler de kendi ülkelerine ait halkoyunu gösterisi sunmuşlardır. Katılımcıların büyük beğeni ile izledikleri etkinliklerin içerisinde yer alan Türkmen öğrencilerin gösterileri bahane edilerek bazı çevrelerce kutlamaların istismar edildiğini görmekten üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isteriz." denildi.