Kişiye özel ilanlara her gün bir yenisi ekleniyor: Akademisyene fuar şartı

Berkay SAĞOL

Bitmek bilmeyen kişiye özel ilanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Son örnek Başkent Üniversitesi’nden geldi. Rektörlük tarafından 9 Mart’ta birçok bölüme 169 akademik personel için akademik bir ilan yayımladı. Profesör, Doçent, Dr. Öğretim Üyesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi için açılan ilanlardan ikisinin şartları özellijkle dikkat çekti.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü için verilen Öğretim Görevlisi ilanda, bir yükseköğretim kurumunda fuar, tanıtım, toplantı ve kongre organizasyonlarında tecrübe sahibi olma şartı arandı. İlanda, “Lisans ve tezli yüksek lisans derecelerini İşletme bölümünden almış olmak. Bir yükseköğretim kurumunda fuar, tanıtım, toplantı ve kongre organizasyonları alanlarında en az 5 (beş) yıl tecrübe sahibi olmak” ifadeleri kullanıldı.

KİŞİYE ÖZEL ŞÜPHESİ

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü için açılan öğretim görevlisi ilanına Türk Dili bölümünde çalışma şartı konuldu.

İlanda, “Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölümünden lisans mezuniyeti olup, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Bir yükseköğretim kurumunda en az 3 (üç) yıl Türk Dili dersi vermiş olmak” şartları arandı. Açılan ilandaki aranan şartlar, adrese teslim ilan şüphelerini akıllarla getirdi. YÖK kişiye özel ilanlar konusunda üniversiteleri uyarmıştı.