Uşak'ın Eşme İlçesi TÜPRAG Madencilik Şirketi tarafından işletilirken mahkeme kararı ile üretimi durdurulan Kışladağ Altın Madeni

Uşak'ın Eşme İlçesi TÜPRAG Madencilik Şirketi tarafından işletilirken mahkeme kararı ile üretimi durdurulan Kışladağ Altın Madeni'nde, mahkemece keşif yapıldı.

Uşak Barosundan bir grup avukatın Kışladağ Altın Madeni'nde Danıştay 6. Dairesinin verdiği yargı kararına rağmen "üretim yapıldığı iddiası ve keşif yapılması talebi" üzerine, Ulubey Sulh Hukuk Mahkemesi'nin uzman bilirkişi heyeti, dün madende incelemede bulundu.

Ulubey Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi, İsparta'dan gelen maden mühendisi ile makine mühendisinden oluşan uzman bilirkişi heyeti, Uşak'ın Eşme ilçesindeki Kışladağ Altın Madeni'nde keşif yaptı.

Şikayette bulunan ve madenin mahkeme kararlarına rağmen üretime devam ettiğini iddia eden çevreci avukatlarında hazır bulunduğu keşifte, heyet üyeleri, siyanür depoları, liç sahası, altın üretiminin yapıldığı alanların tamamının mühürlü olduğunu ve üretim yapılmadığını gördüklerini bildirdiler. Madeni içerisinde herhangi bir üretimin yapılmadığını belirten yetkililer, işçilerin eğitim yaptığını, patlatma, taş kırma ve üretimle ilgili bir çalışmanın mahkeme kararları gereğince durdurulduğunun tespit edildiğini kaydettiler.