İstanbul Kitap Fuarı “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” temasıyla kitapseverleri TÜYAP’a bekliyor. Fuarda çocuklar için çok sayıda stant bulunurken, yayınevleri katılımın geçen seneye oranla düşük olduğu belirtiliyor

Kitapseverler TÜYAP’ta!

Berivan Tanrıverdi

34.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı cumartesi günü kapılarını TÜYAP’ta açtı. 600’den fazla yerli ve yabancı yayınevinin kitapseverlerle buluştuğu fuarda okurlar ve edebiyat dünyasının duayenleri bir araya geliyor. Fuarın bu yıl onur konuğu Romanya. Kitap festivalinin ilk dört günü Romanya’nın önde gelen yazarlarından Matei Visniec, Dumitru Tepeneag, Mircea Dinerscu, Dan Lungu, Octavian Soviany, Carmen Muşat ve Florin Bican kitapseverlerle buluştu.

Yaş ortalaması yüksek

Fuarda iki stanttı olan İletişim Yayınları’nın editörü Kıvanç Koçak ile görüştük. Koçak geçen sene ile bu senenin karşılaştırmasını yaparak ilk günün de istenilenin altında bir katılımın olduğunu belirtti. Koçak aynı zamanda hafta içine nazaran, hafta sonu katılımcıların yaş ortalamasının daha yüksek olduğunu da belirtti.

Çocuklar için stant

Bu sene ki fuarda da çocuklar için pek çok yayınevi bulunmakta. Fuara, 9 yaşındaki oğlu Ege ile gelen Özlem Güventürk “Çocuklar için çok sayıda stant olması onların gelişimi için çok yararlı. Ben daha önce hep katılımcı olarak geldiğim fuarda bu sene ziyaretçi olarak geldim. Benim gözlemim bu senenin daha yoğun geçtiği’’ dedi.

‘Daha iyi olabilirdi’

Fuarın ilk gününde gelen ziyaretçilerin ve yayınevlerinin ortak söylemi katılımın az olması üzerine olurken, 5 yıldır kitap fuarını takip eden ziyaretçi Selçuk Su organizasyonların eksik olduğunu belirterek “Takip ettiğim yayınevlerinin çoğunu bulabildiğimi söylemem. Bu nedenle organizasyonu eksik buluyorum.Stantların çoğu çocuk kitapları üzerine. Bence daha ilgi çekici ve göze çarpan kitaplarla yazarları olsa daha tatmin edici olunabilir. Ayrıca stantların kurulma yerlerini de çok karışık buluyorum. Bu da rahat kitap bakmamıza engel oluyor” diye belirtti.

***

Metin Altıok Şiir Ödülü verildi

Bu yıl 8.’si düzenlenen Metin Altıok Şiir Ödülü töreni 7 Kasım günü TÜYAP Marmara Salonunda gerçekleşti. “Atların Uykusu” kitabı ile ödülün sahibi Salih Balat oldu.

Ödülünü alan Salih Balat törende kitabından ‘Ceza’ şiirini okudu. Kırmızı Kedi Yayınevi ve Şair Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok’un birlikte düzenlediği Doğan Hızlan’ı başkanlığını yaptığı yarışmanın seçici kurulunda Haydar Ergülen, Hilmi Yavuz, Ali Cengizkan, Eray Canberk, Ahmet Telli ve Güven Turan yer almakta.