Eşit işe eşit ücret talep eden 34 araştırma görevlisini işten çıkartan Nişantaşı Üniversitesi, akademik ilan açarak 32 araştırma görevlisi alacağını duyurdu.

Kıyım yapıp ilan verdiler

Haber Merkezi

Nişantaşı Üniversitesi 12 Nisan’da Resmi Gazete’de akademik ilan yayınlayarak 174 akademisyenin işe alınacağını duyurdu. Geçen günlerde 34 araştırma görevlisinin işine son veren üniversitenin verdiği ilanlardan 32’sinin araştırma görevlisi için olması dikkat çekti.

Nişantaşı Üniversitesi sosyoloji bölümünde araştırma görevlisiyken işten çıkarılan Ekinsu Devrim Danış, açılan ilanları BirGün’e değerlendirdi. Danış, “Bir yanı da işten çıkarma sürecini süpürme operasyonu olarak tarif etmiştik. Tamamen aslında üniversitedeki sorunlara dair sesini çıkarmış, mutsuz hisseden, buraya dair değiştirme motivasyonu olan herkesi çıkarıp yerlerine henüz bu süreçleri deneyimlememiş belki bir şekliyle biz bir aileyiz söylemi üzerinden kişileri yeniden kazanmak istiyorlar. İlanı başvurup asil ya da yedek olan arkadaşlarımız da son süreçteki yaşananlardan kaynaklı üniversiteyi tercih etmeyeceklerini söyleyip sözleşmeye imza atmayacaklarını da duyuyoruz” dedi.

“İşten çıkarılan araştırma görevlileri ve alım yapılacak araştırma görevlileri sayısına baktığımız zaman bir denklik görülüyor” diyen Danış şunları söyledi: “YÖK her bölümde en az iki araştırma görevlisi olmasını zorunlu tutuyor. Eksik olan sayıları bir şekilde ilana çıkarak göstermelikte olsa doldurmaya çalışacaklar. Öte yandan sınav dönemi ve tercih dönemi yaklaşıyor ve bu süreçlerde araştırma görevlileri yoğun bir şekilde sömürülüyor demek yanlış olmaz. Günde 6-7 sınava kadar girdiğimiz oluyordu. Bütün akademik olmayan diğer işler diye tabir edilen her süreçte araştırma görevlileri kullanılıyor. Dolayısıyla bizim eksikliğimizi bu şekilde telafi etmek zorundalar.”