Depremlerin ardından çadır, giysi ve yardım kolileri sattığı ortaya çıkan Kızılay’ın İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, AKP’den milletvekili aday adayı olmak için İBB Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanlığı ve AKP'li Maltepe Belediye Meclis üyeliği görevinden istifa etti. İBB Meclisi’nden İYİ Partili Taylan Yıldız ve Ali Kıdık ile CHP’li Orhan Çakır'ın da milletvekili aday adaylığı için istifa etmeye hazırlanıyor.

Kızılay İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi AKP'den aday adayı olmak için İBB’deki görevlerinden istifa etti

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesine yardım götüren Ahbab ve Türk Eczacılar Birliği'ne (TEB) çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'ın İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi'nin AKP’den milletvekili aday adayı olmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) görevlerinden istifa ettiği ortaya çıktı.

Medyascope'den Ali Macit'in haberine göre, İBB Meclisi’nin mart ayı olağan toplantıları bugün (13 Mart) başladı.

İBB Meclisi’nde de bazı üyeler 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmeye hazırlanırken Kızılay’ın İstanbul İl Başkanı Kadem Ekşi, AKP’den milletvekili aday adayı olmak için İBB Meclisi’ndeki Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanlığı ve Maltepe Meclis üyeliğinden istifa etti.

Ekşi’nin adı Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın görev süresinin dolmasının ardından Kızılay Başkanlığı için geçiyordu.

“İNTERNETÇİ ARKADAŞ" İYİ PARTİ'DEN ADAY ADAYI OLACAK

İYİ Partili İBB Meclis üyesi Taylan Yıldız’da milletvekili aday adayı olmak için İBB Meclisi’ndeki görevinden ayrılacak. 2020 yılında metrolarda internet erşimi sağlanması için çağrıda bulunan İYİ Partili Yıldız’a, İBB AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu “internetçi arkadaş” diye hitap etmişti. İBB, 20 Mayıs 2022’de tüm metrolarda internet hizmeti vermeye başlamıştı.

Sosyal medyada gençlerle yaptığı anketin ardından milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini söyleyen Yıldız, yaptığı oylama için, “Katılımcı demokrasinin örneği” dedi.

Üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Taylan Yıldız, Amerika’da Massachusetts Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2003’te Stanford Üniversitesi’nde işletme doktorası pazarlama programına tam burslu olarak girdi ve mezun oldu. 2007 yılında Türkiye’ye dönen Yıldız, İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer aldı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Yıldız, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e de danışmanlık yaptı.

İYİ PARTİLİ ALİ KIDIK DA ADAY ADAYLIĞINA HAZIRLANIYOR

İYİ Parti’den bir diğer isim ise İYİ Parti İBB Grup Sekreteri ve Küçükçekmece Meclis üyesi Ali Kıdık. Türk Hava Yolları‘ndaki (THY) istifaları ve Atatürk Havalimanı’ndaki yıkımı kamuoyunun gündemine taşıyan Kıdık, 16 Kasım 2022’de silahlı saldırıya uğramıştı.