Kızılay yöneticilerine ‘güven’ cezası kesildi

HABER MERKEZİ

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile kurumun Genel Müdürü İbrahim Altan’a ‘güveni kötüye kullanma’ gerekçesiyle ceza kesildiği iddia edildi.
Sözcü’de yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı'nca yapılan soruşturma sonucu Kınık ve Altan'a yardım ve bağışlar konusunda, “Güveni kötüye kullanma” gerekçesiyle para cezası verildi.

Kızılay'da son dönemde yaşanan skandal iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca soruşturma açılmıştı. Soruşturma sonucu, Kınık'a iki ayrı konuda toplam 344 bin lira, Altan'a ise 70 bin lira ceza kesilirken Kızılay Genel Altan, Deniz Feneri davasından da 2.5 yıl hapse mahkûm olmuştu. Her iki isim, ödedikleri cezaya, “itiraz şerhi” düştü.


Kurum iddiaları reddetti

Haberin ardından Kızılay’dan açıklama geldi. “Haberde sözü edilen ‘güven’ cezasına konu olan işlemler hiçbir şekilde bağışlarla ilgili değil, idari iş ve işlemlerle ilgili iki konuda yaşanan takdir hakkı konusundadır” denilen açıklamanın devamında "İtibar suikasti yapanlar bilsinler ki; Kızılay'ın insanlığa hizmet yolundaki yürüyüşü hiç durmayacaktır" denildi.