Manisa Kızılay Şubesi yönetimi, Kızılay Genel Merkezi’nin imza attığı skandallara tepki gösterdiği için görevden alındı. Şehzadeler Şubesi’nin başkanı ile yönetimi de “Kızılay yönetiminin aldığı ücretler ile çadır satışının kurumun faaliyet ve çalışmalarını gölgede bıraktığını” belirterek istifa etti. Başka şubelerde de istifaların yaşanacağı konuşuluyor.

Kızılay yönetimine karşı istifalar başladı

İsmail ARI

Depremin ardından çadır ticareti yaprak skandala imza atan Kızılay Başkanı Kerem Kınık ile yönetime karşı tepkiler dinmiyor. Kınık ile yönetimi istifa etmeyeceğini açıklarken Kızılay şubelerinde tepki sesleri yükseliyor. Hatta bazı şubelerde istifalar başladı.

Kızılay yöneticilerinin aldıkları huzur hakkı ve maaşları soran Kızılay Manisa Şube Başkanı Atilla Efendioğlu ile şube yönetimi, kurumun itibarini zedelediği gerekçesiyle görevinden alındı. Efendioğlu, “Biz burada milletten dilene dilene bağış topluyoruz, onlar orada aylık 50 bin TL, 125 bin TL maaşlar alıyorlar. Olur mu böyle şey? Kızılay Manisa İl Başkanlığı yönetim kurulu olarak ‘Kızılay'ın itibarını zedelemek’ gerekçesi ile Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla görevden alınmış bulunmaktayız” ifadelerin kullandı.

Manisa’nın en büyük ilçelerinden olan Şehzadeler ilçesindeki Kızılay Şube Başkanı Akif Özer ve yönetimi, Kızılay Başkanı Kınık ile yönetiminin imza attığı skandallara tepki göstererek istifa etti. Kızılay Şehzadeler Şubesi Başkanı Akif Özer, Kızılay Genel Başkanlığı'na gönderdiği istifa dilekçesini sosyal medya hesabından paylaştı.

TEPKİ GÖSTERDİ

Özer’in Kızılay Genel Merkezi’ne gönderdiği istifa metninde şu ifadeler yer alıyor:

“Şube başkanlığı görevimi 2019’un Şubat ayından bu yana, tamamen gönüllük esası gözeterek gururla yürütmekteyim. Son yaşanan; kamuoyunu bağışçılarımızı, gönüllülerimizi ve aslında tüm Kızılay camiamızı meşgul eden olumsuz gelişmeler şube faaliyetleri yapmamıza engel oluşturacak seviyeye gelmiş bulunmaktadır. Gönüllük esası iddiası ile göreve gelen genel idare kurulu ve denetim kurulu heyet üyelerimizin hakkında çıkan, huzur hakkı vb. isimler adı altında almış oldukları iddia edilen ücretler, herkesin malumu çadır satışı gibi konularda yapılan açıklama ve beyanlar maalesef kamuoyunda karşılık bulamamıştır. Bu gelişmeler ne yazık ki kurumumuzun tüm faaliyet ve çalışmalarını gölgede bırakmış ve artık şube faaliyet ve görevlerini icra etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır.
Ayrıca seçildiği günden bu yana başarılı çalışmaları ortada olan kişiliği ve dürüstlüğü ile her zaman Manisalı hemşehrilerimizin takdirini kazanmış İl Şube Başkanımız Atilla Efendioğlu'nun geçerli bir sebep olmaksızın görevden alınması Manisalı sağduyulu hemşehrilerimizi derinden yaralamış ve kurumun sorgulanır hale gelmesine vesile olmuştur. Bahsi geçen gelişmeler ışığında Şehzadeler Şube Başkanı Olarak görevimden istifa ettiğimi tarafınıza bildirir gereğini arz ederim.”

Öte yandan Kızılay şubelerinde ciddi bir rahatsızlık olduğu, Kızılay yönetimine karşı tepki seslerinin yükseldiği ve gelecek günlerde başka şube yönetimlerinin de istifa edeceği ifade ediliyor.