Kızılay’ın maden suyunda yoğun miktarda arsenik tespit edilmesini haberleştiren, fabrikanın skandal görüntülerini yayınlayan BirGün muhabiri İsmail Arı hakkında başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.  Savcılık, “Suç unsuru oluşmadı” dedi

Kızılay’a kötü haber: Savcı suç unsuru yok dedi, BirGün’e dava açmadı
Fotoğraf: BirGün

HABER MERKEZİ

Kızılay, imza attığı çok sayıdaki haberle Kızılay’daki yolsuzlukları gündeme getiren, maden suyu fabrikasının skandal görüntülerini yayınlayan BirGün muhabiri İsmail Arı ‘dan şikâyetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturmada "Suç unsuru oluşmadığı için kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildi. 

Geçtiğimiz hafta ifadeye çağrılan Arı’ya, Kızılay Derneği ile Kızılay İçecek’in kendisi hakkında şikâyetçi olduğu belirtilmişti. Kızılay Derneği ile Kızılay İçecek Şirketi, Arı’nın 21 Mart tarihinde yayımlanan "Halkı zehirlemişler" başlıklı haberiyle "Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçunu" işlediğini öne sürdü ve 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. 

Arı’nın ifadesini alan Savcılık, "Arı hakkında atılı suçun unsurlarının oluşmaması nedeniyle kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına" karar verdi. 

MİGROS ARSENİK TESPİT ETMİŞTİ

Söz konusu haberde, "Migros’un 2019’da Kızılay Maden Suyu’nda yoğun miktarda arsenik tespit ettiği" belirtiliyor. Haberde, arseniğin kanser gibi sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Gıda Mühendisi Şık'ın, "Kızılay yöneticileri suç işledi" ifadeleri ile Kızılay'ın fabrikasında maden suyunun depolandığı havuzların hijyenden uzak ve tartışma yaratacak görüntüleri de yer alıyor.