Aydın Efeler'e bağlı Kızılcaköy'de yapılmak istenen jeotermal enerji santrali için Aydın 1. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi

Kızılcaköy için kötü haber: JES için yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verildi!

AYCAN KARADAĞ

Aydın’ın İncirliova ve Efeler ilçeleri ile Kızılcaköy, Dereağzı ve Gerenkova Mahalleleri mevkilerini kapsayan Sarı Zeybek JES (54 MWe) projesine karşı köylüler mücadelesini sürdürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, JES projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) Olumlu kararı vermesinin ardından bölge halkı kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için Aydın 1. İdari Mahkemesi’ne başvurdu.

Aydın 1. İdare Mahkemesi’de yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi. Kararda; “2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. maddesinin 2. fıkrasında idari mahkemelerin, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkânsız zararların dogması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması Sartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda, yürütmenin durdurulmasına karar verebilecekleri hükme bağlanmıştır. Dosyanın incelenmesinden, olayda yukarıda anılan kanun hükmünde öngörülen şartların gerçekleşmediği anlaşıldığından, yürütmenin durdurulması isteminin reddine, tebligatın tamamlanmasına, 2577 sayılı Kanun’un 20/A maddesi uyarınca itiraz yolu kapalı olmak üzere oybirliğiyle karar verildi” ifadelerine yer verildi.