Kayıp çocuk hikayelerinden birinin öznesi olan acılı baba, Diyarbakır’da kaybettiği 8 yaşındaki kızını, onun resimleriyle donattığı motoruyla

Kayıp çocuk hikayelerinden birinin öznesi olan acılı baba, Diyarbakır’da kaybettiği 8 yaşındaki kızını, onun resimleriyle donattığı motoruyla İstanbul’da aramayı sürdürüyor
ZEYNEP KURAY

Veysi Baykuşak, Diyarbakır’da ailesiyle yaşadığı mutlu hayatın bir akşam kızının eve dönmemesiyle kararan bir baba. 5 Eylül’de kaybolan 8 yaşındaki kızı Leyla’yı Diyarbakır’da aramadık yer bırakmayan baba, kızının kaçırılarak İstanbul’a getirildiği düşüncesiyle soluğu İstanbul Beyoğlu’nda almış. Kızının resmileriyle donatılmış bir kartonu üzerine kuşandıktan sonra altındaki motoruyla İstanbul turu yaparak kızına ulaşmaya çalışan baba Baykuşak, kimseyle bir husumeti olmadığı, borç alacak ilişkisi bulunmadığı için kızının başka sebeplerle kaçırıldığını düşünüyor. İstanbul kalabalığında gördüğü herkese “Lütfen kızımı bulmama yardım edin” diyen genç baba, “Kızımı bulamazsam bu acıyla yaşayamam” diyor.
DİYARBAKIR HALKI SEFERBER OLDU
Çocuk kayıplarının giderek yoğunlaştığı bu dönemde, 5 Eylül 2009 tarihinden beri kayıp olan Leyla Baykuşak için tüm Diyarbakır halkı seferber oldu. Halk, küçük kızı Diyarbakır’ın her köşesinde 30 gündür gece günüz ararken, kızının İstanbul’a kaçırılmış olma ihtimaliyle yardım etmek isteyen Yılmaz Acu isimli yurttaşla, metropole gelen baba Baykuşak, kızının resimlerini bulduğu her boş duvara asıyor. Kızının kaybolduğu günü gözleri yaşlı anlatan baba Baykuşak,’’ Biz Diyarbakır Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Ben u Sen Mahallesinde oturuyoruz. 5 Eylül Pazar günü eşim, Leyla’yı bizim evden bakkal’a yoluyor saat 17.00 civarlarında..  Aradan 10 dakika geçmesine rağmen Leyla’nın hala gelmediğini gören eşim hemen bakkala gidiyor ama bakkal Leyla’nın dükkana uğramadığını söylediğinde eşim panikleyip tüm mahalleliyi ayağa kaldırıyor. Biz o gün önce hemen Şehitlik Karakolu’na gidip kayıp mücaratı yaptırdıktan sonra ellerimize fenerlerle mahalleliyle beraber Leyla’yı her yerde aradık. Tüm akrabalara haber saldık ama Leyla’dan hiç ses çıkmadı’’ diyerek anlatıyor.
Acılı baba, ‘’Ben bir emekçiyim. Karpuz yükleyip satıyorum. Yani zengin değilim ki kızımı fidye için kaçırsınlar. Mafya’nın tarafından kaçırılmış olabileceği söylentileri dolaşıyor ortada. Bu küçücük çocuklardan ne istiyorlar onların evladı yok mu?’’ diyerek kızının kaçırılmasına anlam veremediğini anlatıyor.
Diyarbakır Vali yardımcısı Ahmet Aydın’nın yardımıyla sesini duyurmak ve kızını aramak için son çare olarak İstanbul’a geldiğini dile getiren Veysi Baykuşak, İstanbul halkına seslenerek ‘’Ne olursun kızımı kim görürse bana yardımcı olsun. 30 gündür kızımı arıyorum.Leyla’nın kardeşleri her gün ‘gelecek mi?’ diye sordukça, biz daha da kahroluyoruz. Kim kaçırmışsa lütfen zarar vermesin ve hemen teslim etsin yavrumuzu.” diyerek yardım istiyor.