Kızlarını istismara maruz bırakan ağabeye aile avukat tuttu!

Urfa’nın Siverek ilçesinde, 15 yaşındaki A.B. 2018’de karın ağrısı şikâyetiyle anne ve ablası ile gittiği Siverek Devlet Hastanesi’nde doğum yaptı. İfadesi alınan A.B., dayısı M.İ. ve ağabeyi M.B. tarafından birçok kez cinsel istismara maruz bırakıldığını ve hamile kaldığını bilmediğini söyledi. DNA testinde doğan çocuğun babası, sanıklardan hiçbiri çıkmadı. Ancak suçlarını kabul eden sanıklara Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24’er yıl hapis cezası verildi.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre istinaf mahkemesi A.B.'nin doğum yaptığı sırada biyolojik yaşının öğrenilmesi ve A.B'ye istismarda bulunan başka kişiler olup olmadığının araştırılarak bebeğin babasının kim olduğunun sorulmasını istedi ve kararı bozdu. Hukuki süreci uzaktan takip eden bazı avukatlar, ailenin sanık ağabey M.B, için avukat aradıklarını ama kızlarını yalnız bıraktıklarını söyledi.

Mahkeme aşamasında ağabey M.B. savcılık ve Emniyet ifadelerini değiştirerek suçlamaları kabul etmedi.

OĞLUNDAN DEĞİL, KARDEŞİNDEN ŞİKÂYETÇİ

Anne S.B. oğlundan şikâyetçi olmadığını ancak kendi erkek kardeşinden şikâyetçi olduğunu söyledi. A.B. duruşmalarda dayısı ve abisinden şikâyetçi olmadığını belirterek “Çünkü ağabeyim ve dayım ceza alırlarsa hapishaneden çıktıklarında beni döverler. Aileme teslim edilmek istiyorum” dedi.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ise kararı bozarak A.B.’nin doğum yaptığı sırada biyolojik yaşının öğrenilmesi ve bebeğin babasının kim olduğu sorulmasını isteyerek kararı bozdu. Avukatlar, A.B. için meslektaşlarından davaya müdahil olma çağrısı yaptı. İlk duruşma 10 Mart’ta Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. A.B. ve bebeğini devlet koruma altına aldı.