YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından özel üniversitelerin yıllık ücretleri de belli olmaya başladı. Türkiye'nin önde gelen vakıf üniversitelerinden Koç Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi, yıllık ücretleri ilk duyuran kurumlar oldu.

Kaynak: Haber Merkezi
Koç Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nin yıllık ücretleri belli oldu

YKS sonuçlarının belli olmasıyla özel üniversite ücretleri de açıklanmaya başladı. Türkiye'nin önde gelen vakıf üniversitelerinden Koç Üniversitesi, 2023-2024 eğitim döneminde tıp fakültesi dışındaki bölümlerde burssuz okuyan öğrenciler için eğitim ücretinin KDV dâhil 520 bin TL olduğunu duyurdu.

Koç Üniversitesi'nin açıklamasında eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve bursların her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptandığı ifade edildi. Koç Üniversitesi'nin geçen yılki ücreti 278 bin TL'ydi.

Türkiye'nin önde gelen özel üniversitelerinden Bilkent Üniversitesi de yıllık ücretini açıkladı. Üniversite, 2023 yılında merkezi yerleştirme yoluyla kayıt hakkı kazanan T.C. uyruklu öğrenciler için bütün bölüm ve programlardaki eğitim ücretinin KDV dahil 300 bin TL olduğunu duyurdu.

Bilkent Üniversitesi’nde eğitim ücretleri, yılın başında peşin olarak tahsil ediliyor.