Düzce’de kent merkezine içme suyu taşıyan ana boru hattı, heyelan nedeniyle zarar gördü. Kente en az iki gün su verilemedi. Geçen yıl da aynı boru hattı sel felaketinde zarar görmüş ve kente yine günlerce su verilememişti.

Koca bir kent yine susuz kaldı
Fotoğraf: Düzce Belediyesi

İsmail ARI

Daha önce alınmayan önlemler nedeniyle Isparta’nın günlerce elektriksiz kalması gündem olurken şimdi de Düzce şehir merkezi saatlerce susuz kaldı.

Kent merkezi nüfusu yaklaşık 250 bin olan Düzce’de 8 Temmuz tarihinde meydana gelen sel nedeniyle birçok mahalle sular altında kaldı. Mahsur kalan yurttaşlar ekipler tarafından kurtarıldı. Aşırı yağış nedeniyle kentin bazı noktalarında heyelanlar da meydana geldi. Kente içme suyu ulaştıran ana isale hattı da heyelanlarda zarar gördü. Uzun bir süre kent merkezine içme suyu ulaştırılamadı.

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı da olan AKP’li Faruk Özlü’nün yönettiği Düzce Belediyesi tarafından 9 Temmuz’da yapılan açıklamada, “Şehrimizin su ihtiyacını karşılayan Uğur Suyu ana regülatörünün bulunduğu bölgede heyelan meydana gelmiştir. Heyelan nedeni ile tesisimize su alınamamaktadır” denildi.

Belediyenin 10 Temmuz’da yaptığı açıklamada ise “Kuvvetli yağışların ardından heyelan meydana gelen Uğur Suyu bölgesinde çalışmalarımız devam etmektedir. Ana regülatörün temizliği, açığa çıkan boruların gömleklenmesi ve geçtiğimiz yıl Beyköy’de oluşturduğumuz su alma yapısının temizlik çalışmaları devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

GEÇEN YIL DA AYNISI OLDU

Kent merkezinin büyük bir kısmına en az iki gün boyunca içme suyu verilemedi. Belediyenin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda duruma tepki gösteren yurttaşların yorumları da silindi.

Heyelanda zarar gören ana su hattı geçen yıl da zarar görmüş ve kent merkezine yine uzun süre su verilememişti. Düzce Belediyesi’nin 2022’nin Haziran ayında yaptığı açıklamada, “Düzce'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Beyköy su alma regülatörünün bulunduğu Uğur Suyu taşarak yolun ve ana hattın uçmasına neden oldu. İki ayrı bölümden toplam 600 metrelik ana su hattı sel sularına kapıldı” denildi. Artın su hattının onarılması için belediye kasasından yüz binlerce lira harcandı.