Hamit Kocabey’in Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu’ndan istifa etmesinin ardından yeni üye seçimi Meclis’te yapılacak. HSK üyeliği için 24 aday bulunuyor. Yarın, adayların incelenmesi için karma komisyon toplanacak.

Kocabey’in yerine atanacak HSK üyesi belirlenecek: 24 aday var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eski avukatı Hamit Kocabey’in Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğinden istifa etmesinin ardından yeni üye seçimi yapılacak.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonu 11 Kasım Perşembe saat 11.00’de ‘Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği adayları seçiminin yapılması’ gündemiyle toplanacak. Toplantıda belirlenecek üç isim Meclis Genel Kurulu’na sunulacak ve ardından HSK üye seçimi yapılacak. Komisyon incelemesini 16 Kasım'a kadar tamamlayacak.

Kocabey’in istifasıyla boşalan üyelik için Meclis Başkanlığı’na 26 kişi başvuru geldi. Bir aday adayın başvurusu ‘yetersizlik’ sebebiyle reddedildi; bir diğer aday adayı da başvurusunu geri çekti. Böylece üyelik için 24 başvuru kaldı.

Hamit Kocabey, ekim ayı ortasında HSK üyeliğinden istifa kararı almış ve istifasının gerekçesi olarak da “HSK üyeliğinden Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ile yaptığımız istişare sonucu istifa ettim” şeklinde açıklama yapmıştı.

Kocabey’in ardından Bahçeli’nin avukatlığını üstlenen Kocabey’in oğlu Nizameddin Kocabey’e de görevden el çektirilmişti.