Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi üyeleri, 2018 yılında Kocaeli genelinde yaşanan iş cinayetlerinde en az 81 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İSİG Meclisi üyeleri dün İzmit yürüyüş yolu üzerinde bir araya gelerek son dönemlerde artan işçi ölümlerine tepki gösterdi. 2018 yılında Türkiye genelinde en az bin 923, Kocaeli’nde ise en az 81 işçinin […]

Kocaeli iş cinayetlerinde üçüncü sırada

Kocaeli İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi üyeleri, 2018 yılında Kocaeli genelinde yaşanan iş cinayetlerinde en az 81 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İSİG Meclisi üyeleri dün İzmit yürüyüş yolu üzerinde bir araya gelerek son dönemlerde artan işçi ölümlerine tepki gösterdi. 2018 yılında Türkiye genelinde en az bin 923, Kocaeli’nde ise en az 81 işçinin yaşamını yitirdiğini açıklayan Meclis üyesi Gizem Güzel, “Son 5 yılda ilimizde en az 360 insanımızı iş cinayetlerine kurban verdik. Bu sayıyla Kocaeli, nüfusa orantılı olarak Aydın ve Manisa’dan sonra en fazla iş cinayetinin yaşandığı 3’üncü il oldu” dedi.

En çok iş cinayetinin 17 ölümle Gebze ilçesinde yaşandığını da belirten Güzel, İzmit’te 12, Darıca’da 9, Derince’de 8, Kartepe’de 7, Gölcük ve Körfez’de 6, Başiskele, Çayırova ve Hereke’de 3, Kandıra ve Karamürsel’de ise 2 işçinin can verdiğini söyledi.

Güzel, “Bu ölümlerin önlenmesi örgütlenme ve mücadele meselesidir. Bizler bu ölümlerin azalması için yetkililerin bir an önce gereken önlemleri almasını istiyoruz” diye konuştu.