Koronavirüs sürecinde Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) final dönemi sınavlarının internet üzerinden yapılacağını duyurulmuştu. Sınav haftası başlayan KOÜ’de sistem ilk günden çöktü

Kocaeli Üniversitesi’nde sistem çöktü, öğrenciler sınavlarına giremedi

Kocaeli Üniversitesi'nin sınav sisteminde erişim sıkıntısı sosyal medyanın gündemine oturdu. Uzaktan sistemle bilgisayar üzerinden sınavlara giriş kısmında öğrenciler, "Bu siteye ulaşılamıyor" hatası ile karşılaştı.

Sosyal medyadan 'KOUSınavSistemiDeğişsin' hashtag'i ile konuyu gündeme getiren öğrenciler, sınav sırasında sorular arasında geçişlerde de uzun süre beklendiğini ifade etti.

"SİSTEM DEĞİŞTİRİLSİN" ÇAĞRISI

Şikayetlerini öğretmenlerine bildirdiğini söyleyen öğrenciler, mazeret sınavı ile mağduriyetlerinin giderileceği yanıtını aldıklarını belirtti.

Öğrenciler, sosyal medyada sınav sisteminin değiştirilmesi çağrısı yaptı.

Twitter üzerinden tepkilerinin dile getiren öğrenciler #KOUSınavSistemiDeğissin etiketine yazarak çağrıda bulundu.

Sınav sistemindeki sorun ile ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi'nden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Koronavirüs süresince alınan önlemler kapsamında yüz yüze eğitime ara verildikten sonra online eğitime geçilen KOÜ’de Yükseköğretim Kurulu’nun açıklamasının ardından final dönemi sınavlarının internet üzerinden yapılacağını, dersi alan öğrencilerin ise sınavlara aynı saatte gireceğini duyurmuştu.