Dün İstanbul Yoğurtcu Parkı'nda bugün ise Kocaeli Cumhuriyet Park'ında sabahlayan üniversite öğrencileri, yüksek ev kiralarına ve yurt ücretlerine isyan ediyor.

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri: Barınamıyoruz!

ALİ ERAY ÇELİK

Üniversite öğrencileri, Üniversitelerin açılmasıyla birlikte karşı karşı kaldıkları barınma sorununa karşı 'barınamıyoruz hareketi'ni kurdu. Artan ev kiraları ve yurt ücretlerini karşılamayan Kocaeli üniversitesi öğrencileri kampüste, sahilde ve parklarda sabahlıyor.

"EV KİRALARINI VE YURT ÜCRETLERİNİ KARŞILAMAYA GÜCÜMÜZ YETMİYOR"

2 hafta boyunca ev arayan üniversite öğrencileri "Biz artık ev ve yurt bakmayı bıraktık. Yüksek ev kiralarını ve yurt ücretlerini karşılamaya gücümüz yetmiyor. Biliyoruz ki ülkenin her şehrinde durum aynı ve öğrenciler çaresiz" diyerek barınma sorunun genel bir sorun olduğunu vurguladı.

"BARINMA HAKKINI BİRLİKTE ALALIM"

Barınma haktır diyen gençler, "Öğrencileri, evsiz yurtsuz bırakan bu düzenin karşısında olan herkesin, öğrencileri sahiplenmesini, elinden gelen desteğiyle yardım etmesini ve bu duruma karşı mücadele etmesini istiyoruz gelin hakkınız olan barınma hakkını birlikte alalım" sözleriyle herkesi parka davet etti.

Parkta kalmaya itildiklerini belirten üniversite öğrencileri "barınma soruna karşı yapılması gerekenler yüksek ev kiralarını makul seviyelere indirilmesi, yurt ücretlerinin düşürülmesi ve KYK yurt kapatisesinin arttırılması isteklerimiz bunlardır." Diyerek barınma sorunu çözülene kadar burada kalacaklarını belirtti.

Kocaeli CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, üniversite öğrencilerini ziyaret etti. Barınma sorunu hakkında üniversite öğrencileriyle sohbet eden Yıldızlı, yardıma hazır olduklarını belirtti.