Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyon ihalelerini GES Ajans ile toplayan AKP’li Meriç, başka bir şirket ile ilçe belediyesinin de dev ihalesini kaptı. Meriç 2016-2023 döneminde 35,7 milyon TL’lik ihale aldı.

Kocaeli’nde ihale ‘organizasyonu’
Meriç, Kocaeli BB’nin Trabzon Tanıtım Günleri ihalesini de 669 bin liraya almıştı. (Fotoğraf: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi)

Mustafa BİLDİRCİN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyon ihalelerini kurucusu olduğu GES Ajans ile toplayan AKP’li Gökhan Meriç’in, bu kez de AKP’li Körfez Belediyesi’nden kurucusu olduğu bir başka şirket aracılığıyla ihale aldığı ortaya çıktı. İlçe belediyesinin kültür sanat etkinlikleri organizasyonuna yönelik milyonlarca liralık ihalesinin, uzun yıllar AKP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Gökhan Meriç’e verildiği öğrenildi. Meriç'in yöneticisi olduğu iki farklı şirket aracılığıyla 2016-2023 döneminde Kocaeli’ndeki AKP’li belediyelerden aldığı ihalelerin toplam tutarı, 35 milyon 699 bin 441 TL’ye ulaştı.

AKP’li Şener Söğüt başkanlığındaki Körfez Belediyesi 24 Şubat’ta, “Kültür Sanat Etkinlikleri Organizasyonu Bilgi Evleri ve Yaşam Merkezleri Hizmet Alım İşi” başlıklı ihale düzenledi. Katılıma herhangi bir sınırlama getirilmeyen ihaleye, teknik şartnamedeki kısıtlayıcı hükümler nedeniyle yalnızca iki şirket teklif sundu. Teklifleri değerlendiren idare, 14 Mart’ta ihaleye yönelik nihai kararını verdi.

TEK KALEMDE 14,8 MİLYON 

İhalenin sonuç ilanı 10 Nisan’da yayımlandı. Sonuç ilanına göre, AKP’li Körfez Belediyesi ile Güzel Sanatlar Tanıtım Organizasyon Reklam İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile 14 milyon 869 bin 610 TL’lik sözleşme imzalandı. Belediye ile 14,8 milyon TL’lik sözleşme imzalayan şirketin yönetimindeki isim ise dikkati çekti. Kocaeli’nde, “organizasyon ihalelerinin abonesi” olarak bilinen Gökhan Meriç’in, belediyeden tek kalemde 14,8 milyon TL alan şirketin yönetiminde yer aldığı bildirildi.

Körfez Belediyesi’nden aldığı 14,8 milyon TL’lik ihale ile birlikte Meriç’e ait şirketlerin Kocaeli’ndeki yerel yönetimlerden aldığı ihalelerin toplam bedeli 35 milyon TL’yi aştı. Sahibi olduğu GES Ajans ile kentten toplam 6,2 milyon TL’lik ihale toplayan Meriç'in, Güzel Sanatlar isimli şirket üzerinden aldığı ihalelerin toplam bedeli ise 29,4 milyon TL olarak hesaplandı.

MİLYONLUK İHALELER

Meriç'in şirketlerinin ihale aldığı kamu idareleri ve ihale bedelleri ise şöyle kaydedildi:

•Körfez Belediye Başkanlığı: 29 milyon 871 bin 860 TL

•Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı: 5 milyon 213 bin 553 TL

•Belde A.Ş. (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki): 108 bin 500 TL

•Kartepe Belediye Başkanlığı: 535 bin 528 TL

***

KATLANAN SERMAYE

Meriç'in Güzel Sanatlar Tanıtım Organizasyon şirketinin sermayesinde yaşanan artış da dikkati çekiyor. 2011 yılında 50 bin TL sermaye ile kurulan şirketin sermayesi 2022 yılı itibarıyla 1 milyon TL olarak ifade ediliyor.