Kod-A işçilerinden İTÜ önünde eylem: Biz kazanacağız!

DİSK Sosyal-İş Sendikası’na üye oldukları için patronun baskı, sürgün ve işten atma saldırısıyla karşılaşan ve 3 Ekim’den bu yana direnişte olan Kod-A Bilişim işçileri, bugün şirket merkezinin bulunduğu İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) önünde eylemdeydi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun katılımıyla yapılan eyleme, ÖDP’nin de aralarında olduğu çeşitli siyasi partiler, DİSK’e bağlı sendikalar ve emek dostları destek verdi. Türkiye emek tarihinin en önemli grevlerinden Kavel Grevi’nde yer alan işçilerden Hamit Şindi ve 1980 öncesi Aster-İş’in kurucularından Necati Bereket de işçilere desteğe gelenler arasındaydı.

‘DHL işçileriyle omuz omuza direniyoruz’

Eylem, TÜPRAŞ’ta yaşamını yitiren 4 işçi için yapılan saygı duruşuyla başladı. Eylemde konuşan DİSK Genel Başkanı Beko, işten atılan işçiler geri alınıncaya dek mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Sosyal-İş Genel Başkanı Metin Ebetürk ise, dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Yanı başımızda TÜMTİS üyesi DHL direnişçileriyle aynı sokağı paylaşıyoruz. Ayrı iki konfederasyonun üyeleri olarak haklı mücadelemizi omuz omuza aynı sokakta sürdürüyoruz” dedi.

Patrona da seslenen Ebetürk, "Baskı, tehdit, şiddet ve sürgünlerle bir yere varamazsınız, bunlardan vazgeçin. Kendisini anayasal sendika hakkımıza saygı göstererek en kısa zamanda toplu sözleşme masasına davet ediyorum" diye konuştu.

TÜPRAŞ'ı unutma, unutturma

Eylemde “Sendika hakkımız engellenemez”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “TÜPRAŞ’ı unutma unutturma” sloganları atıldı.