AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ancak daha sonra AKP’nin Meclis’te ibadete açılmasına ret oyu verdiği Ayasofya konusu, yandaş medyada tartışılmaya devam ediyor. Star yazarı Kökçe, “Ayasofya koz olarak kullanılmasın” söyleminin ‘sünepelik’ olduğunu savundu

Kökçe baklayı çıkardı: Ayasofya’nın siyasi koz yapılması önemli değil

MEDYA SERVİSİ

İktidarın ülkenin gerçek sorunlarından kaçmak için ürettiği Ayasofya gündemi, Meclis’te AKP’nin “Ayasofya ibadete açılsın” önergesine verdiği ret oyuyla şimdilik duraksasa da yandaş medya konuyu kapatmaya niyetli değil.

Üstelik iktidara yakın yazarlar, bunun bir siyasi koz olup olmamasını da sorun teşkil etmediğini açıkça ifade ediyor. Bunlardan biri olan Star yazarı Halime Kökçe, Ayasofya’nın ibadete açılması konusunun kart ya da koz olarak kullanılmasının önemli olmadığını, önemli olanın sonuç olduğunu savundu.

“Ayasofya kart da olur koz da; neticeye bakarız biz” diyen Kökçe, bugün bir müze statüsünde olan Ayasofya’yı ibadete açmanın Erdoğan’a ‘nasip olmasını’ gönülden istediklerini ifade etti.

Kökçe, şunları kaydetti:

‘UCUZ BİR AHLAKÇILIK’

“Fatih Sultan Mehmet, başka pek çok kilisenin Hıristiyan halkın hizmetinde kalmasına müsaade etmişken, onlara malları, canları ve dinleriyle ilgili her türlü güvence vermişken Ayasofya’yı camiye dönüştürmüştür.

Bu sebepledir ki “Ayasofya’nın kart ya da koz olarak kullanılmaması” söylemi ucuz bir ahlakçılığın ve dahi siyaseten sünepeliğin ötesinde değerlendirilemez.

Gelelim ikinci hususa. Şunu herkes net olarak bilir; Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şimdi öyle bir gündemimiz yok” dese de, “Hele bir diğer camileri dolduralım, bakın Çamlıca Camii’ni daha yeni yaptık” derken de Ayasofya’nın yeniden cami olacağı günün hayalini kurmaktadır.

(…)

Hülasa Ayasofya kart da olur koz da; neticeye bakarız biz.

Ve bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a nasip olmasını gönülden dileriz.”