Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 4 yıl önce bugün katledilen Gazeteci Nuh Köklü için anma mesajı yayımladı. Cemiyet, siyasetçileri nefret söylemlerinden uzak durmaya davet etti. TGC, 17 Şubat 2015’te arkadaşları ile kartopu oynadığı sırada esnafın bıçaklı saldırısına uğrayaark yaşamını yitiren Nuh Köklü için açıklama yayımladı. Cemiyet, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kadıköy’de kartopu oynarken bir […]

Köklü’nün katledilmesi nefret cinayetidir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 4 yıl önce bugün katledilen Gazeteci Nuh Köklü için anma mesajı yayımladı. Cemiyet, siyasetçileri nefret söylemlerinden uzak durmaya davet etti.

TGC, 17 Şubat 2015’te arkadaşları ile kartopu oynadığı sırada esnafın bıçaklı saldırısına uğrayaark yaşamını yitiren Nuh Köklü için açıklama yayımladı. Cemiyet, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kadıköy’de kartopu oynarken bir esnaf tarafından 17 Şubat 2015 günü bıçaklanarak katledilen gazeteci Nuh Köklü’nün adı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ‘Öldürülen Gazeteciler’ listesine eklenmiş, fotoğrafı, TGC Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne, 7 Ağustos 2015’te düzenlenen bir törenle asılmıştı. Meslektaşımız Nuh Köklü’yü ölümünün dördüncü yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz. Nuh Köklü’nün öldürülmesinin bir nefret cinayeti olduğunu yeniden hatırlatıyoruz. Tüm siyasetçileri nefret söylemlerinden uzak durmaya, demokrasiyi geliştirmeye, barışı ve kardeşliği sağlayacak adımları atmaya tekrar davet ediyoruz.”