Köksal Aydın anısına düzenlenen Sağlıkta Mücadele Sempozyumu’nun ikincisi, perşembe günü TAKSAV ) ile SES tarafından düzenlenecek.

Köksal Aydın anısına sempozyum: Sağlıkta dönüşüm tartışılacak

Haber Merkezi

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Köksal Aydın anısına düzenlenen Sağlıkta Mücadele Sempozyumu’nun ikincisini perşembe günü gerçekleştiriyor.

Perşembe günü, Muğla SES Şubesi’nin YouTube kanalı üzerinden saat 20.00'da yayımlanacak sempozyumda, Eriş Bilaloğlu, Cavit Işık Yavuz ve Güven Gürkan Öztan konuşma yapacak. Sempozyumun başlığı ise Salgın Penceresinden Neoliberal Politikalar ile Sağlıkta Dönüşüm.

Sempozyum dizisine ilişkin yapılan açıklamada, şunlar dile getirildi:

“Köksal Aydın; sağlık mücadelesini yaşanabilir bir dünya mücadelesinin, devrimci mücadelenin parçası olarak gördü hep. Aldığı bütün görevlerde bu bilinçle hareket etti, her kademesinde emek verdiği örgütlere bu perspektifi kazandırdı. Hepimiz için hem yoldaş, hem dost, hem dert ortağı, hem abi hem kardeş oldu. Erken kaybedişimizin acısı büyük, yeri doldurulamaz. Biz kalanlar, Köksal Aydın’ı anmanın, yaşatmanın yolunu yaşamını uğruna verdiği mücadeleyi büyüterek sürdürme ödevi olarak görüyoruz. Ölümünün 1'inci yılında başladığımız Sağlıkta Mücadele Sempozyum dizisini sürdürüyoruz.”

‘MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM’

Açıklama şöyle devam etti:

“Sempozyum dizisinin ilkinde ‘Yitirdiklerimizi Mücadelede Nasıl Yaşatırız’ sorusunu sorduk kendimize. Sempozyum dizisinin ikincisinde sağlıkta neoliberal dönüşüme karşı verdiği mücadele hafızalarımızda taptaze duran Köksal Aydın’ın itiraz ettiği bu dönüşümün sonuçlarını pandemi çerçevesinden tartışacak ve buradan çıkan görevlerimizi konuşacağız. ‘Ulusal çıkarlar halk sağlığından önemlidir’ diyen Sağlık Bakanı’na inat ulus halktır, halkın sağlığı her şeyin önündedir, ‘her şeyin başı sağlık, sağlıkta mücadeleyi büyütelim’ diyeceğiz. Sempozyum Muğla Ses Şube’mizin YouTube kanalından yayınlanacak. Sempozyuma perşembe saat 20.00'de hepinizi bekliyoruz.”