Ömrünü eşitlik ve özgürlük mücadelesiyle geçiren SES eski Başkanı, ÖDP üyesi ve BirGün Gazetesi kurucu ortaklarından Köksal Aydın sonsuzluğa uğurlandı. Aydın’ın yoldaşları “Köksal’a sözümüz, devrim olacak” dedi

Köksal Aydın sonsuzluğa uğurlandı: 'İnsanlığın en büyük davasını sevdi'

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren ÖDP üyesi ve SES eski Genel Başkanı ve BirGün Gazetesi kurucu ortaklarından Köksal Aydın'ı yoldaşları, dostları, sevenleri bugün sonsuzluğa uğurladı.

Aydın için ilk tören İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda yapıldı.Törende Aydın’ın by-pass ameliyatı öncesi “Teslim olmak yok” dediği videosu ve saz çalıp türkü söylediği videolar izlendi, devrimci mücadelede yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Aydın’ın ailesi, mücadele arkadaşları, yoldaşları ve meslektaşları salonu tıklım tıklım doldurdu. Törene, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyeleri Alper Taş, Önder İşleyen, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Yürütme Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman da katıldı.

koksal-aydin-i-ugurluyoruz-insanligin-en-buyuk-davasini-sevdi-494777-1.

Törende, yoldaşları, mücadele arkadaşları şunları anlattı:

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş:

“Şair der ya , ‘Her ölüm erken ölümdür...’ Köksal için de çok erken bir ölüm. Söyleyecek sözleri, söyleyecek türküleri, örgütleyeceği insanlar, yürüyeceği mitingler vardı daha... Erken aramızdan ayrıldı. Köksal’ı anlatmak gerekirse Nazım der ya, ‘İnsanlığın en büyük davasını sevdi, onun için dövüştü ve yaşadı’. Birleşik emek hareketinin altını çok çizerdi, taşeron çalışanların örgütlenmesini çok önemsemişti. Bu iki başlık onun emaneti olsun bizlere... Devrimciler ne zaman ölür? Eğer fikirlerini savunacak, düşünceleri sürdürecek kimse kalmazsa devrimciler o zaman ölür. O yüzden arkadaşlarımızı hiçbir zaman öldürmeyeceğiz, onların fikirlerini ve düşüncelerini yaşatmaya devam edeceğiz. Köksal kardeşim diyor ya ‘Teslim olmak yok’, biz de teslim olmayacağız.”

koksal-aydin-i-ugurluyoruz-insanligin-en-buyuk-davasini-sevdi-494767-1.

TMMOB Yürütme Kurulu Başkanı Emin Koramaz:

“Bir dostumuzu, yoldaşımızı erkenden yitirdik. Özü ve sözü birdi. Gün mücadele günüdür diyordu. Her zaman inançlıydı. Bir sendikal mücadele içerisinde hep direndi. Devrim mücadelesi ile yaşadı. Köksal'a sözümüz devrim olsun. ”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu:

“Köksal ile aynı yaşlardayız. Aynı inatçı coğrafyanın çocuklarıyız. 80 döneminden çıkıştaki en önemli dinamiklerden olan gençlik hareketinin içerisinde devrimci gençlik mücadelesinde onlar Edirne’de biz İstanbul’da devrimci gençlik mücadelesinin parçalarıydık. Köksal, coşku ve yoldaşlık ile tanımlanır. Devrimci gençlik yoldaşlığında başlayan mücadelemiz kamu emekçileri mücadelesinde kesişti. Omuz omuza ve yoldaşça mücadele yürüttük. Emaneti devrimdir.”

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman:

“Köksal’a zaman zaman Ankara Tabip Odası’na neden daha fazla gelmediğini sorduğumda sendikal mücadelede yer aldığını söylerdi. Onun ideallerine ulaşabilmek için elimizden geleni yapacağız.”

Tarım Orkam Sen eski Genel Başkanı Yücel Gül:

“Öncelikle iyi bir devrimci olmanın yolunun iyi bir insan olmaktan geçtiğine inanan bir devrimciydi. Devrime ve sosyalizme olan tutkusunu hiç yitirmedi. İki tane çok güzel evlat yetiştirdi. Köksal’ı kaybetmek hem bizim siyasetimiz hem de Türkiye sol siyaseti açısından bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Köksal’ın hayatını simgeleyen bir söz söylemek isterim, Tek Yol Devrim.”

BirGün Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydın:

“Çok değerli bir arkadaşımızı kaybettik. Köksal’ı Devrimci Gençlik sürecinde tanıdım. Bizi tanıştıran Fevzi Hoca, Köksal’ın iyi bir devrimci olacağını söylemişti. Köksal çizgisini hiç bozmadan devam etti. Köksal çok duyarlı bir arkadaşımızdı. Köksal’ın şairliği, ozanlığı vardı. Türkiye’deki, dünyadaki sorunlar duyarlı insanları daha fazla etkiliyor. Köksal’ı unutmayacağız, onun mücadelesi bizim mücadelemizdir. Sırayı bozup aramızdan ayrılsa da mücadelesini yaşatacağız.”

koksal-aydin-i-ugurluyoruz-insanligin-en-buyuk-davasini-sevdi-494771-1.

BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın:

“Köksal her şeyden önce bir devrimciydi. Sendikalı olduğu için devrimcilik yapmadı, devrimci olduğundan sendikacılık yaptı. Devrimci olduğundan birleşik emek hareketi oluşsun diye ‘Emekçinin Sesi’ Gazetesini çıkardı. Hangimiz erken ölür diye konuşsaydık, Köksal en sonlarda gelirdi. Tutkuyla sevdiği bir hayat, tutkuyla sevdiği mücadele ve tutkuyla sevdiği çocukları vardı. hepimiz için çok erken oldu. Çok zor olacak. Onun gibi arkadaşlar çok zor gelir...”

koksal-aydin-i-ugurluyoruz-insanligin-en-buyuk-davasini-sevdi-494770-1.

TTB eski Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu:

“Köksal’ı en son Cumartesi günü gördüm. Birlikteydik. Köksal aynı Köksal’dı. Hatta daha sağlıklı ve daha enerjikti. 2000'li yılların başında tanışmıştık. Onun çok koşturduğu dönemlerdi. Başka bir dünya mümkün isimli etkinlikte birlikte yer aldık.”

Aydın, daha sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

koksal-aydin-i-ugurluyoruz-insanligin-en-buyuk-davasini-sevdi-494775-1.