Kolombiya'da eylemlerin 26. gününde Duque hükümeti temsilcileri anlaşma masasından çekildiğini duyurdu.

Kolombiya'da hükümet masadan çekildi, bir genç daha eylemde yaşamını yitirdi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kolombiya'da ülke çapındaki eylemler 26. gününe girerken hükümet anlaşma masasından çekildiğini açıkladı. Sendika birlikleriyle, vergi reformu başta olmak üzere ekonomik şartlarla ilgili birçok konuda anlaşma sağlanması için sürdürülen görüşmeler, Duque hükümetinin çekilmesiyle kesildi. Hükümet çekilme sebebi olarak bir polis memurunun öldürülmesini gösterdi. Dün yaşanan çatışmalarda Jhon Eric Larrahando isimli genç polis tarafından öldürüldü.

İŞKENCE İDDİALARI

Cumartesi günü Cali şehrinde görüşmeler sürerken, şehirdeki bir depoda eylemcilere işkence yapıldığı iddiasına yönelik olarak insan hakları gözlemcileri durumu görmeye gitti. Emniyet güçleri, depoya girişe izin vermemek için bütün mahalleyi polis kordonuyla sardı. İnsanları evlerine zorla kilitleyen polisler, gözlemcilerin depoya girmesine izin vermeyince, eylemcilerle aralarında çatışma çıktı.

Cumartesi gecesinden pazar sabahına kadar süren çatışmalarda, hükümet kaynakları, polis içerisinde özel eğitimli ve orantısız şiddet kullanımıyla bilinen ESMAD birliklerine dahil bir polisin hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis memuru Carlos Ceballos'un, molotof kokteylleriyle yanarak öldürüldüğü açıklandı.

Eylemlerde genç Jhıo Eric Larrahando'nun da polis tarafından öldürüldüğü açıklandı. Hükümet, polis memurunun öldürülmesini bahane göstererek anlaşmadan çekildi. Öldürülen eylemci hakkında ise yorum yapılmadı.