Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıklamasının ardından yurttaşlar, Ankara Ulus’ta bulunan ünlü bir kolonya mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturdu

Kolonya mağazası önünde dev koronavirüs kuyruğu

İSMAİL ARI – MAHİR BAĞIŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü ve bir kişinin karantinaya alındığını açıklamasının ardından yurttaşlar kolonya almak için mağaza ve marketlere akın etti. Birçok zincir market mağazalarında kolonyaların tükendiği açıklanırken Ankara Ulus’ta bulunan ünlü bir kolonya mağazasının önünde de uzun kuyruklar oluştu.

Sabahın erken saatlerin kolonya almak için kuyruğa giren yurttaşlar, izdihamı önlemek için beşerli gruplar halinde mağazaya alındı. Mağaza görevlileri yurttaşların kolonya taleplerine yetişmekte zorlanırken bir litrelik kolonya stoğu da kısa sürede tükendi.

Kuyrukta bekleyen Ankaralılar, “Kolonyanın Koronavirüs’e karşı koruduğu" haberleri üzerine kolonya almaya geldiklerini belirti. Kuyruktaki bir kadın “80 derecelik limon kolonyası alabilmek için sıradayız. Kolonyanın yeterli olacağını düşünüyorum çünkü gazetelerde 60 derecelik bir alkol oranının yeterli olacağı yazıldı” dedi.

kolonya-magazasi-onunde-dev-koronavirus-kuyrugu-699688-1.

"TEDBİR ALMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Kaliteli kolonya almak için kuyruğa girdiğini belirten bir başka yurttaş ise, “Zincir marketlerde adı duyulmamış markalar olduğu için buradan almak istedim. Önlemlerin yeterli olduğunu düşünmüyorum biz de kendi tedbirimizi almaya çalışıyor” diye konuştu.

"VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN KOLONYA KULLANIYORUM"

Bir başka yurttaş ise virüsten korunmak için kolonya ile çamaşır suyu kullandığı açıkladı. Yaşlı bir yurttaş ise “Marketlerde kolonya bulamadığı için uzak mesafeden gelerek kolonya sırasına girdiğini" belirtti.

"ÖNLEMLER YETERLİ DEĞİL"

Virüse karşı alınan güvenlik önlemlerini yeterli bulmadığını belirten bir yurttaş da “El temizliğimiz için kolonyanın yeterli geleceğini düşünüyorum. Ülkede de yeterli önlem alınmadığını düşünüyorum. Tamam, havalimanlarında güvenlik önlemleri var ama ülkeye diğer giriş yolları? Herkes bu ülkeye uçakla girmiyor, bence bazı şeyler biliniyor ama millet panik olmasın diye birer birer açıklayacaklar” dedi.

BAKAN AÇIKLADI KUYRUK OLDU

Mağaza kapısında güvenliği sağlayan bir çalışan, “Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasının ardından yoğunluk ve kuyruk oluştu. Yurttaşları beşerli gruplar halinde içeriye alıyoruz. Elimizdeki bir litrelik kolonya stoğu tükendi” derken kolonya mağazasının kasiyeri de “Taleplere yetişemiyoruz. Fiyatlarda güncelleme yapmadık. Bir litre kolonyayı 24 TL’den vatandaşlarımız alabiliyor. Cam şişelerde kolonya ise 16.90 TL ve 24.90 TL’den satılıyor” diye konuştu.

kolonya-magazasi-onunde-dev-koronavirus-kuyrugu-699687-1.

LİSE ÖĞRENCİLERİ DE KUYRUKTA

Kolonya kuyruğundaki lise öğrencileri,”Okullarda yeterli hijyen koşulları oluşturulmadığı için kendi tedbirimizi alıyoruz. Bizim hocamız okulda herkesin korunması için kolonya dağıttı. Bunun dışında okulumuzda alınan bir önlem görmedik ve önlem alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

"BU ÇAĞDA BİZE YAKIŞMADI"

Kuyruktaki bir öğretmen ise “Ben kuyruk nedeniyle kolonya almaktan vazgeçtim. Bu çağda kolonyadan medet ummak çok sağlıklı bir davranış değil. Bu tamamen bu bir toplum psikolojisi. Bir deli kuyuya taş atıyor ve insanlar peşinden gidiyor. Yani bu çağda bu hastalığa kolonya ile çare aramak bize hiç yakışmadı bence” diye konuştu.