Komisyonun gündemi AkTroller: Muhalefet şikâyet etti AKP ‘FETÖ’ye bağladı!

15 Temmuz Darbe Girişimi'ni Araştırma Komisyonu'nda sosyal medyada muhalefet milletvekillerini hedef gösteren 'AKtroller' gündeme geldi. Konuyu gündeme getiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis'in buna çare bulması gerektiğini belirtti. AKP'li vekiller ise kendilerinin de mağdur olduğunu savunarak, bu hesapları da 'FETÖ'ye bağladı.


“Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını, AKP’nin rozetini kullanarak kendilerine 'AKtrol' diyen binlerce sosyal medya kullanıcısı var" diyen Tanrıkulu, bu hesaplarla mücadele için kendi önerilerini de sıraladı. Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı; “Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP; kendi profil resmiyle bu tip alçakça yalan, iftira ve hedef göstermede bulunanların kendisiyle ilgisi olmadığını ve kendilerini de mahkûm edeceğini ifade etmesi lazım. Cumhurbaşkanının, Başbakanın bir açıklama yapıp 'Bizim profil resmimizle yurttaşlarımızı hedef gösteren, milletvekillerini hedef gösteren, yalan yanlış paylaşımda bulunanlar alçaklardır, bizimle alakası yoktur, biz onları mahkûm edeceğiz, bunlara inanmayın' demesi lazım.”


'İllallah geldi'
Evrensel'de yer alan habere göre komisyonun AKP'li üyesi Ravza Kavakçı Kan ise aynı durumu kendilerinin de yaşadığını öne sürdü. Kan, "Arkasında yine FETÖ olabilir, başkaları olabilir. Benzer şekilde ben de HDP taraftarı görünen hesaplardan ya da PKK taraftarı görünen hesaplardan fotoğrafım daire içine alınarak hedef gösteriliyorum. Biz belki komisyon olarak, partilerimizin de adına bu tip şeylerin karşısında olduğumuzu ifade edebiliriz" dedi.
Komisyonun diğer AKP'li üyesi İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır da, "Sosyal medyayı kullanmak da belli bir noktadan sonra illallah getiriyor ama bunlara da pabuç bırakmamak lazım, bu alanı da kullanmak zorundayız” diye konuştu.