Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, üç yıllık görev sürecini değerlendirdi. Seçim öncesinde verdikleri sözlerin yüzde 80’ini 3 yıl içerisinde gerçekleştirdiklerini söyleyen Batur, “Bizim gayemiz, Konak’ta yaşamı kolaylaştıran, halka dokunan güzel işlerle daha çok kalbe dokunmak ve yüzlerdeki gülümsemeleri çoğaltmak. Çünkü biliyoruz ki; güzel işler kalbe değer” dedi.

Konak Belediye Başkanı Batur, 3 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi

BİRGÜN EGE

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’taki üç yıllık hizmet dönemini Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi. Batur, “Konak’ta tüm renklerimizle, inançlarımızla, kol kola yürüyen kocaman bir aileyiz. Bizim gayemiz, Konak’ta yaşamı kolaylaştıran, halka dokunan güzel işlerle daha çok kalbe dokunmak ve yüzlerdeki gülümsemeleri çoğaltmak. Çünkü biliyoruz ki; güzel işler kalbe değer. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin yüzde 80'ini gerçekleştirdik. Gururla söylüyorum ki, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen Konak Belediyesi öz kaynaklarıyla yatırım yapan, mali yapısı güçlü bir belediye oldu” diye konuştu.

'YATIRIM DEĞİL YARDIM YILI'

Görev süresinin üçte ikilik bölümünün tüm dünyayı sarsan Covid-19 pandemisiyle geçtiğini ifade eden Batur, bu süreçte yardımlaşmayı ve dayanışmayı hep ön planda tuttuklarını söyleyerek, “Daha önce de söylediğim gibi, bu dönem yatırım yılı değil yardım yılı oldu. Küresel salgında imkânlarımızın büyük bir kısmını hemşehrilerimize desteğe ayırdık. Sosyal yardımlara ağırlık verdik. Dayanışmayı bir adım öteye taşıyarak, hemşehrilerimiz arasında yardımlaşma ağları kurduk, kurmaya da devam ediyoruz. Meslek örgütleri ve STK’larla ortak akıl çerçevesinde işbirlikleri yaparken, muhtarlarımızla omuz omuza çalışıyor, hemşehrilerimizin sesine kulak veriyoruz” ifadelerini kullandı.

'GÜLTEPE’Yİ YENİLEMEKTEN VAZGEÇMEDİK'

Batur, 9 ay gibi kısa bir sürede Gültepe Kentsel Dönüşüm Planı’nı tamamladıklarını ifade ederek, planların her iki meclisten de oybirliği ile onay aldığını vurguladı. Şehir Plancıları Odası'nın açtığı bir dava ile planların iptal olduğunu ancak Gültepe’yi yenilemekten vazgeçmediklerini de sözlerine ekleyen Batur, Şehir Plancıları Odası’nı önerilerini getirmeye ve sorunları masa başında çözmeye bir kez daha davet etti ve “Mahkemenin işaret ettiği noktaları yeniden ele alıp, bu bölgenin planını hayata geçirmekte kararlıyız. Bu olay sadece bize ve bölgede yaşayan halka zaman kaybettirdi. Yılmak, moral bozmak bizim anlayışımızda yok” dedi.

Batur, Gültepe’nin yanı sıra Beştepeler bölgesinde de hazırladıkları planlarla yeşil alan, çocuk oyun parkları, sağlık, kültür ve eğitim tesisi alanlarının oranını artırdıklarını belirtti. Batur, “Planlama çalışmalarımızı Gültepe ile sınırlı tutmadık. Aynı şekilde ihmal edilmiş, daracık sokakları, yetersiz altyapısı ve sağlıksız yapı stoğuna sahip Beştepeler bölgemiz için de planlama çalışması başlattık. Yine 14 mahalleyi ve yaklaşık 55 bin nüfusu doğrudan ilgilendiren 200 hektarlık alanın plan çalışması kısa zamanda tamamlandı. Bu plan da hem Konak Belediye Meclisimizden hem de Büyükşehir Belediye Meclisimizden oy birliği ile geçti. İzmir’in tam kalbinde yer alan bölgenin kaderini tamamen değiştirecek bir plan oldu. Beştepeler bölgesi sadece Konak’ın değil, İzmir’in yeni cazibe merkezi olacak” dedi.

konak-belediye-baskani-batur-3-yillik-hizmet-donemini-degerlendirdi-992137-1.

'HEM KENTSEL HEM SOSYAL VE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM'

Bir taraftan bina dönüşümünü yaparken bir taraftan da sosyal ve kültürel dönüşümü sağlayacak yatırımları hayata geçirdiklerini belirten Batur, “2022 yılında belediye bütçesini 634 milyon olarak belirlediklerini ancak ülkece yaşanan ekonomik çalkantı nedeniyle bütçenin yüzde 30’unun şimdiden eridiğini vurgulayan Başkan Batu, hayatın her alanına gelen zamlara da dikkat çekti. “Zamlar hem vatandaşımızı hem de belediyeler olarak bizleri derinden sarstı” diyen Batur, “Bu zorluklara rağmen hizmet üretmekten, yatırım yapmaktan geri kalmadık. Üç yılda altyapı yatırımlarına 140, kültürel ve sanatsal faaliyetlere de yaklaşık 25 milyon lira harcadık. 20 milyonluk akaryakıt ve 10 milyonu bulan pandemi dönemi sosyal yardımlarımızı da eklediğimiz de Konak’a hizmetlerimizin toplam tutarı 195 milyon lirayı buldu. Tüm bu zorluklara rağmen söz verdiğimiz ne varsa, kalan hizmet süremiz içinde tamamlayacağız ve daha fazlasını yapacağız. Bir yandan da gelecek dönem için yeni projeler hazırlayıp, bunları hayata geçirmek hedefindeyiz. O yüzden bugünden sonra görev ve sorumluluğumuz eskisinden daha büyük. Tüm ekiplerimizle 7 gün 24 saat Konak için çalışmaya devam edeceğiz. Üç yılda yaptıklarımızın daha fazlasını yapacak ve başarımızı artıracağız. Konak'a olan tutkumuz ve bitmeyen enerjimiz ile hizmet yolculuğumuzu sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ZORLU KONAK PROJESİ

Zorlu Konak Projesi’ne ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Batur, “Zorlu Projesi geçtiğimiz dönemde başlayan ve yükseklik sıkıntısı olan bir binaydı. Plan tadilat sürecinden sonra ruhsat verilmiş. Özellikle kenti rahatsız edecek bir yükseklikte olduğunu tespit ettik, 156 metre. Estetik komisyonumuz da bir çalışma yaptı. O bölgede en yüksek bina 131 metre ile Hilton. Yapılan çalışmalar noktasında Kadifekale görüntüsünü bozacağı adına itirazlar oldu. 84 metreye indiren meclis bizim meclisimiz değil. Çünkü 84 metre ile ilgili kararı verecek meclis Büyükşehir Meclisi. Bu iş mahkemeye doğru gidiyor. Herhalde mahkeme ile ilgili süreç devam edecek” yanıtını verdi.