KONDA Araştırma Genel Müdürü Aydın Erdem, Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce hakkında, "İnce’nin 14 Mayıs için ne kadar oyun değiştirici bir aktör olacağını öngörmek zor" yorumunu yaptı. "İnce’yi bırakın ölçümü, tahminlerin ötesinde bir seviyede tutuyorlar. O doğru da olsa bir köpürmenin sonucudur" diyen Erdem, İnce'nin seçimi ikinci tura bırakacak bir figür gibi görünmediğini belirtti.

KONDA Genel Müdürü'nden 'Muharrem İnce' değerlendirmesi: Köpük benzetmesi yaptı

KONDA Araştırma Genel Müdürü Aydın Erdem, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diken'den Anıl Can Tuncer'e konuşan Erdem, "İktidar seçimi kaybedebilir gibi görünüyor. Bazı şeyleri sadece anketlerden değil toplumsal atmosferden de anlayabiliyorsunuz. Bunlar tabii sosyal medyada ne konuşulduğu meselesi değil. Bu hissettiğiniz bir şeydir. Bu televizyondaki habercilerin diline, dizilerdeki senaryoya, reklamlara bile yansır. Bence toplumda öyle bir atmosfer var" yorumunda bulundu.

Erdem, şunları söyledi: "Ama bu ne bizim anketlerde kesin bir şekilde böyle görünüyor ya da bu ‘değişen’ atmosfer illa böyle olması gerektiğini ortaya koyuyor. Çantada keklik bir durum yok muhalefet açısından. Ne kadar ölçüm yapılırsa yapılsın Erdoğan’ın 15 Mayıs’tan itibaren kesinlikle cumhurbaşkanı olmayacağını kimsenin garanti edebileceğini düşünmüyorum."

"Milletvekili aday belirleme süreci var ve pazarlıklar sürüyor" diyen Erdem, "Örneğin Muharrem İnce konuşuluyor. Bunların hepsi, önümüzdeki 40 günde durumu etkileyebilir. Şu anki tabloya bakarsak 14 Mayıs’ta Erdoğan’ın kazanması çok sıra dışı bir dinamik karşımıza gelmediği müddetçe mümkün gözükmüyor" ifadelerini kullandı.

"İNCE'NİN OYUN DEĞİŞTİRİCİ BİR AKTÖR OLACAĞINI ÖNGÖRMEK ZOR"

Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve Genel Başkanı Muharrem İnce ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İnce, "Bu seçimler için Muharrem İnce, şu anda Altılı Masa'nın kırılgan olduğu, Akşener’in masadan kalktığı ortamda ortaya çıkmış bir figür. Daha önce de ismi geçiyordu ama şimdi köpürdü. Şu anda İnce’yi bırakın ölçümü, tahminlerin ötesinde bir seviyede tutuyorlar. O doğru da olsa bir köpürmenin sonucudur. Şu anda olan boşluktaki ‘yeni’ bir siyasi aktöre kafaların dönme halidir" dedi.

KONDA Genel Müdürü, şunları söyledi: "İnce’nin 14 Mayıs için ne kadar oyun değiştirici bir aktör olacağını öngörmek zor. Orada biraz deneyim ve tahmin olarak iki ihtimal görüyorum. İnce, bir noktada elinin kuvvetlenmesini bekliyor. Yani bir noktada altılı masayla anlaşacak ve seçime aday olarak girmekten çekilecek. Ya da o mücadeleyi tek başına sürdürecek ve esasında o ‘köpük’ diye gözüken şey gitgide düşecek. İnsanların ‘İnce’ endişesinin kalmadığı bir noktaya gelecek. Bunun dışındaki ihtimaller çok düşük. İnce’nin kısa bir süre sonra ‘niye bu kadar konuştuk’ dediğimiz bir figür olacağını tahmin ediyorum. Seçimi ikinci tura bırakacak bir figür gibi görünmüyor."

"AYDI DURUMU ZAFER PARTİSİ'NDE DE GÖRDÜK"

Erdem, daha önce İnce’yle benzer bir etki yaratan Zafer Partisi’nin şu anda ihmal edilecek bir orana kadar düştüğünü belirtti ve sürpriz beklemediğini kaydetti.

Erdem, şunları ifade etti: "Aynı durumu Zafer Partisi’nde de gördük. Ümit Özdağ’ın daha görünür olduğu bir dönemde birkaç ay içerisinde partinin popülerleştiğini gördük. Ama bu partilerin yükselmesi meselesini ‘barajı aşıyorlar’ olarak görmemek lazım. ‘Zafer Partisi yükseldi demek’ araştırma hata payının (yüzde 3) içinde kalmamaya başladı… Yüzde 4’lerde gözüktü bir noktada. Ama sonra yine gene ihmal edilecek bir orana kadar düştü."